1-Fenyloazo-2-naftol (Sudan I)
Mam ogromną prośbę do wszystkich znających się w tym temacie o pomoc przy napisaniu mechanizmu reakcji powstawania tego związku. Chodzi mi o mezomerię itd.. Niestety nie potrafię tego dokładnie zrobić. Z góry dziękuję
3 lis 2011, o 19:35
wersal76
Dołączył(a): 15 sty 2008, o 23:07 Posty: 395 Lokalizacja: Białystok
Dołączył(a): 15 sty 2008, o 23:07 Posty: 395 Lokalizacja: Białystok
a ma rada
Proszę zaprzyjaźnić się z wujkiem Google i odsypiać zmęczenie w łóżeczku a nie na twardym stole laboratoryjnym / sali wykładowej z chemii organicznej :p
3 lis 2011, o 20:37
studentka
Proszę czytać ze zrozumieniem, a jeśli nie potrafisz udzielić odpowiedzi, na pytanie które zadałam, to nie rób tego wcale, a nie podsyłaj linki do ogólnie znanych schematów, które każdy kto szuka potrafi znaleźć. A do tego głupie uwagi na poziomie gimnazjalisty, bo zapewne nim nie jesteś. (nie urażając żadengo z nich). Dziękuję, może ktoś bardziej kompetenty ma coś do powiedzenia w kwestii pytania które zadałam?
Chodzi mi o mechanizm reakcji wytłumaczony na podstawie mezomerii.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości