Związek praktycznie niepalny Oczywiście jeśli odpowiednio przygrzejesz, rozłoży się do HSCN, HOCN, które już takie niepalne nie są...
25 maja 2012, o 00:13
Technet
Re: Rodanek amonu
Przeczytałem coś na jednej z stron, ale właśnie liczyłem że nic z tego nie wyjdzie Najwidoczniej komuś się pomyliło ;p Chodziło mi o doświadczenie ''węże faraona'';)
_________________ A kiedy ja dostanę gwiazdkę ? ... Miałem na myśli, że chcę jak Smok :> Strącić jedną trzecią z nieba ...
Good Morning,
PS: Mam Demo wersje internetu.
25 maja 2012, o 14:32
o.r.s.
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 6 maja 2004, o 17:24 Posty: 983 Lokalizacja: Bobrosławiec Śl.
Toto się robi na rodanku rtęci, ale nie warto bo jest syfiaty, a i przy reakcji trochę wolnej rtęci się wydziela... Polecałbym zrobić węże za pomocą wariantu z cukrem pudrem i stęż. H2SO4
25 maja 2012, o 19:55
Technet
Tak właśnie czytałem że wykonuje się to przy pomocy rodanku rtęci. Ale tam było zamieszczone coś w stylu: 'Rodanek amonu (węże faraona)' .
_________________ A kiedy ja dostanę gwiazdkę ? ... Miałem na myśli, że chcę jak Smok :> Strącić jedną trzecią z nieba ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości