CTX napisał(a):A np. 40% r-r wody w etanolu?
patrykgiel napisał(a):tylko skąd mam wziąć etanol ?
Ręce mnie się wzięły i opadły...
Moderator: #Moderatorzy
CzarnoBiały napisał(a):Jeżeli nie jest za późno to można włożyć buteleczki do góry nogami
Ripper87 napisał(a):Sprzedam:
xxxxx
W razie potrzeby spuszcze z ceny
Tak, tak, to każdy człowiek by się takim ciastem zatruł. Weź pomyśl.
To są brednie. Gdzieś masz w mleku czy mące azotan?
I już masz po jednym pytaniu zadanym wyjaśnienie.
Możesz beż obawy jeść " mleko z mąką"
satti napisał(a):Byc moze to glupie pytanie ale nurtuje mnie to-jak z czarnego moze powstac biale...
satti napisał(a):Dziekuje Ci slicznie za odpowiedz. Faktycznie,chcialam byc "zabawna" a wyszlo glupio,jakbym byla...idiotka, Teraz to widze, dla usprawiedliwienia powiem tylko tyle,ze glupio mi bylo zadawac to pytanie.
masteryono napisał(a):Witam! Planuję zakup takowych odczynników prosiłbym o poradę co nie może obok siebie stać.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiem, że HCl i H2SO4 muszą być osobno.
buracyl napisał(a):Ostatnio jakiś jednopostowy użytkownik chciał kupić dinitrofenol, bo w sklepie mieli tylko czystość 85%. Post już poleciał zresztą do śmieci. No cóż, biedak się nie zorientował że pozostałe 15% to woda którą odczynnik jest zwilżony
buracyl napisał(a):Ostatnio jakiś jednopostowy użytkownik chciał kupić dinitrofenol, bo w sklepie mieli tylko czystość 85%. Post już poleciał zresztą do śmieci. No cóż, biedak się nie zorientował że pozostałe 15% to woda którą odczynnik jest zwilżony
aleksanderwiel napisał(a):Witam w tym temacie chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakiś prosty sposób na uzyskanie czystego wapnia z weglanu wapnia lub innego łatwo dostępnego źródła wapnia, bo z tego co się orientuję to węglan wapnia jest, np. w skorupkach od jajek w 95%, dlatego to dość dobre źródło i tanie? Od razu mówię, że nie mam dużo odczynników. Za wszwszelką pomoc bardzo dziękuję.
eko osiem napisał(a):Drogi Olku pewnie pomyliłeś fora....., z tego typu pytaniami raczej udzielaj się na brainiac![]()
pozdrowienia
eko
aleksanderwiel napisał(a):Ależ nie pomyliłem, bo to forum jest najlepsze i od dłuższego czasu już tu zaglądam, a między innymi na tematy pirotechniczne. Czy ja założyłem jakiś temat naruszający zasady, że spotykam się z taką odpowiedzią?
aleksanderwiel napisał(a):Witam, jak w temacie - chciałbym uzyskać piorunian rtęci. Czy mogę to zrobić w takiej reakcji
2HNO3 + 2Hg -> 2HgNO3 + H2O
I dodając następnie do tego etanol?
zdzichu123 napisał(a):to jeszcze takie pytanko co powstaje w reakcji litu z olejem jadalnym ( poprosze o zapis reakcji ) i w czym mozna przechowywac lit ?
Witam,
jestem zainteresowany kupnem bezwodnego THF w ilosci 2dm3 oraz LAH 200g w przypadku atrakcyjnej ceny bioré wiéksze ilosci.
@Adminów, Moderatorów - chciaøem zapytac czemu temat zostal skasowany? czy zlamalem jakis punkt regulaminu?
przepraszam ze pisze w temacie ale nie wiem kto usunol topic
Pozdrawiam Blaszczyk P
eko osiem :
Pewnie pomyliłes fora stąd tego typu tematy lecą do śmieci....
Ten też leci ... nie zakladaj ich więcej
pozdrawiam
eko
Selavi napisał(a):Witam potrzebuje zrobic synteze amfetaminy (C9H13N)
Krok po kroku ilość substancji i co jak robic
z góry dzieki za pomoc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości