Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
Re: Moje labolatorium
możesz spróbować zrobić rozwiązane z domowych okapów kuchennych z filtrem węglowym to powinno co nieco zatrzymać zapaszki, ale kwestie trujących oparów od razu należy odłożyć na bliżej nieokreśloną przyszłość.
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
4 paź 2012, o 20:41
mlody chemik
W sumie filtr byłby dobrym rozwiązaniem, zawsze to coś . Na początek będzie mi to musiało wystarczyć a może kiedyś się pojawi możliwość przygotowania sobie lepszego miejsca. W sumie dopiero zaczynam naukę i będę się póki co uczył podstaw
4 paź 2012, o 21:35
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
No to jak się uczysz podstaw to nie myśl o śmierdzących i szkodliwych gazach
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
5 paź 2012, o 09:47
Elmo
@MODERATOR
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
Sulik napisał(a):
No to jak się uczysz podstaw to nie myśl o śmierdzących i szkodliwych gazach
Eeee tam!... Ja zaczynałem od śmierdzących gazów! Tylko, że ja mieszkałem na wsi, więc nikomu to nie przeszkadzało (poza przypadkami kiedy w zimie trzeba było wietrzyć cały dom, bo zapominałem, że coś mi się gotuje na kuchence)
5 paź 2012, o 22:28
ero 97
Co do gazów i śmierdzących oparów jeśli będziesz je otrzymywał w małych ilościach to nie powinno być problemu. Ja robiłem ostatnio brom w piwnicy (jednak się tam przeniosłem z braku możliwości rozwijania laba w dom) troszkę śmierdziało ale po wejściu do piwnicy nie było to odczuwalne ,więc nie martw się na zapas i tak zaczynając to jedynym gazem jakim będziesz operował będzie CO2
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości