Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Witam 
Autor Wiadomość

Post Witam
Witam wszystkich :) Widzę że strasznie niewiele osób się tutaj wita więc chce to nieco zmienić :)
Jestem tu nowy (chociaż nie ze względu na ostatnie wydarzenia w Polsce). Interesuje się chemią, do tej pory czysto teoretycznie. Jednak mam nadzieje że pomożecie mi to zmienić :) Przeczytałem już ogólne informacje,fakty i mity na temat pirotechniki,zapoznałem się (kilkukrotnie) z zasadami BHP i ... co teraz :) ?
Od czego radzicie zacząć zabawę :) ?

21 lis 2012, o 21:33
@MODERATOR

Post Re: Witam
Witaj na forum! Wita się wiele osób, ale niedawno został przeczyszczony ten dział przez adminów :)
Co do pirotechniki to się nie udzielam, ale podpowiem, że poczytaj działy Pirotechnika (Mieszaniny Pirotechniczne, Podstawy)...

21 lis 2012, o 21:48
@MODERATOR

Witaj na forum :)
Jaka chemia Cię interesuje? Może tak będzie łatwiej.
Pozdrawiam
Analityk

22 lis 2012, o 10:34
@MODERATOR

witaj na forum

"zadajmy sobie pytanie czy musiało do tego dojść?
skoro doszło to znaczy, że musiało!"

23 lis 2012, o 16:47

Witaj,
czytaj i potem coś "więcej" nikt tutaj Ci nie powie co masz robić; jedynie mogę Ci powiedzieć zawsze używaj rozsądku i wiedzy :)
podro

24 lis 2012, o 23:15
@MODERATOR

Cytuj:
nikt tutaj Ci nie powie co masz robić

Ja powiem - nie rób bałaganu :P To podstawowa, zacna umiejętność.
Pozdrawiam
Analityk

25 lis 2012, o 02:24

analityk napisał(a):
Jaka chemia Cię interesuje? Może tak będzie łatwiej.

Jaka chemia ? Przyszedłem tutaj ze względu na pirotechnike,chciałbym zacząć z nią zabawę, ale wiadomo że bezmyślnie jest robić samemu skomplikowane i duże materiały wybuchowe (bo i po co na początek). Ciekawość trzeba rozwijać od rzeczy najmniejszych. I tutaj moje pytanie - jakich ? Od czego zacząć moją przygodę z pirotechnika ?

analityk napisał(a):
Pozdrawiam
Analityk

Dlatego też tyle czasu czekałem aż każdy się przywita, i zastanawiałem się czy odpowiedzieć na Twoje pytanie pod tym postem :) Na co się jak widać zdecydowałem :)

Kolka napisał(a):
Witaj,
czytaj i potem coś "więcej" nikt tutaj Ci nie powie co masz robić; jedynie mogę Ci powiedzieć zawsze używaj rozsądku i wiedzy :)
podro

Nieco już poczytałem. Myślę że Czarny Proch jest najbardziej podstawową rzeczą od której powinienem zacząć. Zgadzacie się ?

25 lis 2012, o 12:22

analityk napisał(a):
Cytuj:
nikt tutaj Ci nie powie co masz robić

Pozdrawiam
Analityk

Analityk,miałem na myśli dosłowne znaczenie tego zdania przecież nie powiesz mu chyba zrób tak, a później tak; co dalej zrób to i to;a jeśli by nawet to wydaje mi się to pozbawione sensu.
Cytuj:
Myślę że Czarny Proch jest najbardziej podstawową rzeczą od której powinienem zacząć. Zgadzacie się ?

Z tego co piszesz (ze jesteś obeznany w temacie) ja się zgadzam z Toba xD
pozdrawiam
kolka

25 lis 2012, o 22:58
@MODERATOR

Kolka, to taki żart sytuacyjny.
Zapraszam do komnat. Nie róbmy tu offtopu.

26 lis 2012, o 00:12
@MODERATOR

LukaszSm napisał(a):
Jaka chemia ? Przyszedłem tutaj ze względu na pirotechnike,chciałbym zacząć z nią zabawę, ale wiadomo że bezmyślnie jest robić samemu skomplikowane i duże materiały wybuchowe

Widać pomyliłeś forum z innym wpadłeś tutaj przypadkowo czy bezmyślnie.... , tutaj jest regulamin forum /czytaj jego treść/ wszelkie pytania dotyczące MW oraz piro w komnatach do tego nie przeznaczonych dostają Warna, inaczej pisząc kilka skali porównawczej ......
Jedna chwila równa się trzy momenty, jeden warn 3x równa się jeden BAN
pozdrawiam
eko

27 lis 2012, o 01:04

Znam regulamin. Nie wpadłem tutaj przypadkowo czy też bezmyślnie. Forum jest chemiczne, aczkolwiek wiele treści tutaj zawartych nawiązuje do pirotechniki. To nie ja zadałem pytanie w tym wątku,więc nie rozumiem dlaczego pretensje są kierowane do mnie.
Zawsze staram zachować porządek na forum,a mam nadzieje że jako MODERATOR Ty również. Jednak mam nadzieje że chciałeś się tutaj jednak ze mną przywitać, lecz zapomniałeś, a jeśli nie, to dlaczego burzysz ład w tym wątku ? Jeśli to miła być jedynie przestroga, to nie pogardziłbym nią jeśli zostałaby przesłana mi na PW.
Regulamin przestrzegam. Znam swoje prawa i obowiązki (wynikające z treści regulaminu).
Jednym słowem - nie ja robię tutaj rozróbę. Wiem że mogę dostać za to od Ciebie Warna/Bana, ale przypomnijmy sobie uczciwie obowiązki Moderatora :

5.2.2 Dbanie o dobrą atmosferę na forum
5.5 Moderatorzy nie mają obowiązku tłumaczenia swoich działań przed użytkownikami, jednak mają obowiązek to zrobić na żądanie administracji - w przeciwnym razie mogą zostać pozbawieni statusu moderatora.

Zawsze mogę się odwołać. A jeśli jest tutaj niesprawiedliwość - to i owszem ale raczej podziękuje za uczestnictwo w zamkniętej społeczności.
Miałem jedynie nadzieje że spotkam tutaj elokwentnych ludzi którzy pomogą w rozwinięciu mojej pasji.

27 lis 2012, o 16:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]