Od jakiegoś czasu szukam strony, pozycji, książki, artykułu, czegokolwiek, co mówiłoby o reakcjach chemicznych w kuchni, typu że podczas np. pieczenia wytwarza się kwas który odpowiada za "rumienienie" się ciasta, itp. Nigdzie tego nie mogę znaleźć. Wie ktoś coś na ten temat?
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 20:10 Posty: 608 Lokalizacja: Kraków
Re: Chemia w kuchni
Miałem kiedyś książkę, w której opisywali dlaczego jabłko po jakimś czasie brązowieje i jeszcze parę innych rzeczy dot. chemii spożywczej, ale niestety nie pamiętam co to była za książka...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników