_________________ # Chemik nigdy nie śmierdzi. Jak już to wydziela charakterystyczny zapach.
# Chemik nie zaparza herbaty. On sporządza wodny roztwór wskaźnika z dodatkiem C12H22O11 w środowisku zakwaszonym.
# Chemik nie kupuje baterii. On kupuje ogniwo galwaniczne.
3 kwi 2011, o 17:40
Cobi
Re: Humor - dowcipy chemiczne/fizyczne
16 gru 2013, o 21:03
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
W niebie . Trzech naukowców (Einstein,Newton i Pascal) postanowiło pobawić się w chowanego. Einstein zaczął liczyć, Pascal schował się za chmurką , a Newton narysował kwadrat 1 m x 1 m i stanął pośrodku. Einstein : Widzę Cię Newton! Newton na to : -A nieprawda , Bo ja jestem 1-en Newton na m2 , czyli Pascal.
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
7 maja 2014, o 11:07
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Najdziwniejsze formy z jakimi się spotkałem - stopy rtęci : Amargamat-to pewnie zawierający srebro Utwardzone sreberko- A świstak poszedł siedzieć za trucie środowiska Analgamat - pojęcia zielonego nie mam skąd nazwa. ale lepiej takich stopów nie robić , sprzynajmniej tego:lol:
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości