Na forum przydałby się program do rysowania struktur np. taki (prosty) jak na stronie firmy Sigmaaldrich w structure search. Poza tym, tak jak Garet wspomniał, coś (jak dodatek do Worda - program Math Type) do indeksów górnych/dolnych i ułamków (dla pisania czytelnych obliczeń).
_________________ Pozdrawiam Wszystkich!
30 sty 2014, o 00:32
Finkur
**
Re: Co byście zmienili?
Troszkę odkopuję temat.
Uważam, że forum przydałby się guzik [zgłoś], po naciśnięciu którego post zostałby zgłoszony do moderatorów celem np. przeniesienia lub usunięcia. Twierdzę, że byłoby to przydatne w momencie kiedy ktoś pisze w złym dziale, albo spamuje.
_________________ Pozdrawiam, życzę bezpiecznego eksperymentowania i owocnej nauki! ☢Finkur☠
17 lip 2014, o 17:34
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Myślę tak samo , a dodatkowo przycisk "nakabluj moderatorowi" jakby ktoś robił już takiego , co aż w oczka kole . Dodatkowo przydało by się ulepszyć funkcję "kto jest na forum" - zmieniam tylko zakładkę w oknie i już jestem offline , to bardzo wprowadza w błąd... cq-lab
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
17 lip 2014, o 17:40
DaKo
Dzięki compaqchemlab za sugestię.
_________________ Doceniasz naszą pracę ?
17 lip 2014, o 21:57
compaqchemlab
Apropo jeszcze tej opcji z obecnością i "kto przegląda forum->pokaż gości" dziwne bo czasami aż mi gały wychodzą na wierzch Gość odpowiada w dziale chemia dla zaufanych ? To jakiś error czy trick administratorów / moderatorów ? Daje zdjęcie w załączniku , bo nie uwierzycie :
Załącznik:
jpgh.JPG [ 25.31 KiB | Przeglądane 16858 razy ]
Obrazek ze względów rozmiarów musiałem przyciąć , bo nie wchodził , ale to nie fotomontaż.
17 lip 2014, o 23:22
DaKo
Odpal nową przeglądarkę i wejdź w komnatę dla zaufanych (oczywiście nie wejdziesz bo jak nie jesteś zalogowany to jesteś gość) ale w zakładce kto przegląda będzie info że Gość Przegląda wątki w dziale "Chemia dla Zaufanych". I tajemnica rozwiązana.
_________________ Doceniasz naszą pracę ?
18 lip 2014, o 10:58
compaqchemlab
Ale odpowiada ? ja przycisku "odpowiedz" , jak jestem nie zalogowany nie widzę.
18 lip 2014, o 11:03
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
na zdjęciu jest dział "publikacje i ebook", a nie "chemia dla zaufanych"
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
18 lip 2014, o 15:19
compaqchemlab
bo akurat wtedy zrobiłem printscrena , ale obiecuje ,,,ze jak natrafię powrotem na odpowiadanie w tym dziale to nie omieszkam sprinscreenować
18 lip 2014, o 15:32
Asphalt
Patrząc na ilość powstających jednakowych tematów i wielopostów może warto włączyć blokadę, która ograniczy to tj. po napisaniu posta niemożliwe byłoby napisanie kolejnego przez krótki czas.
21 sie 2014, o 09:44
compaqchemlab
Wystarczyłby prosty test logiczny : If SEND==ACTUAL then message "Nie można wyslac wiadomosci, Jest taka sama !" else procedure SEEND gdzie SEND to wysłany post a ACTUAL to aktualny.
21 sie 2014, o 23:05
jasiododo
Zróbcie coś z biblioteką! Kompletnie żaden link nie działa!
5 gru 2014, o 19:38
compaqchemlab
Dwie sugestie : Autologout - piszę posta kilka minut , klikam wyślij a tu bęc ! - zaloguj się. Fajnie ,że zmieniono poziom bezpieczeństwa i teraz są nikłe szanse ,że ktoś za mnie coś wklepie , ale wydłużyłbym czas , bo po zalogowaniu (ponownym ) zawartość postu znika , a post nie zostaje wysłany i całe 10 minut (i więcej) redakcji postu idą na marne 2. Mam wrażenie ,że na VMC nic się nie dzieje (vortalu , nie forum) Wyredagowałem już trzy arty i ani jeden nie został nawet obejrzany ...(nie zależy mi na gwiazdkach lecz na samym doklejeniu swojej roboty dla innych).
Zróbcie coś z tymi rosyjskimi reklamami szybkich i wściekłych. Wku**** niemiłosiernie.
3 sty 2015, o 14:33
compaqchemlab
Kiedyś zastanawiałem się, jak to możliwe, że admini i moderatorzy wiedzą, że ja to ja i wykrywają multikonta. Teraz już wiem. Wystarczy jedna linijka w kodzie strony i już wiadomo, kto? co? i po co? Dla webmasterów podaję kod : < ?php echo$_SERVER['REMOTE_ADDR']; ?> Drogi e8. Dzięki tobie i jeszcze jednemu użytkownikowi (bez nazwisk) wiem, jak pogonić natrętów i jak dać im bana na IP(mimo iż go nie dostał. Natchnienie webmastera...
19 kwi 2015, o 18:45
eko osiem[*]
@MODERATOR
Drogi compaqchemlab zapewniam ze wszelkie art. będą niebawem opublikowane na vortalu czekają jedynie na akceptację Administracji jeszcze trochę cierpliwości i wszystko będzie wstawione.
Wszelkie kombinacje z banami na IP bez potwierdzenia przez odpowiedni wpis Moda będą traktowane jako naruszenie i atak hakerski włacznie z wszelkimi możliwymi konsekwencjami, dla tego uprzedzam że wszelka samowolka prowadzi do bana na tym forum ... pozdrawiam eko
19 kwi 2015, o 23:34
compaqchemlab
Z jakiej racji miałbym atakować hakersko stronę ? To jak bym miał popełnić samobójstwo... Pisałem tylko, że dowiedziałem się, jak są identyfikowani użytkownicy(z kursu PHP). Powyższy kod przechwytuje IP odwiedzającego. Na koniec wystarczy zrobić listę typu : Data/czas/ip/użytkownik i wszystko wiadomo. Forum zainspirowało mnie i zacząłem stosować tą metodę na swojej stronce. Eko, nie ma żadnych przesłanek, że zaatakuję forum, czy wortal. I zasada lekarska, to nie szkodzić, a nieść pomoc
20 kwi 2015, o 15:30
Asphalt
Blokowanie IP w świecie, gdzie duża część dostawców oferuje dynamiczne adresy to nieporozumienie.
21 kwi 2015, o 06:26
compaqchemlab
to dopiero start, tak jak oczyszczenie surowców przed syntezą. Potem można zrobić sobie profil-dane zawierające wiele innych danych (np.: MAC). Ciężko, jak przez PROXY idzie, ale to więcej niż nic. Zawsze jakiś dowód.
21 kwi 2015, o 18:32
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
compaqchemlab - php to piękny język, naprawdę można wyczarować cuda za jego pomocą
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
23 kwi 2015, o 19:16
compaqchemlab
I już wiem, jak diabelnie ciężko oszczędzać wolne miejsce na serwerze. I nie dziwota moderacji, jak się wnerwiają, jak ktoś nie stosuje "wyszukaj", tylko klepie te same tematy
24 kwi 2015, o 08:23
Metanol
Moim zdaniem na forum powinien być system łapek do każdego posta, coś w stylu komentarza jak na YouTube lub przynajmniej coś takiego jak na Facebook'u. Chociażby po to by poprzeć kogoś zdanie czy też by kogoś uświadomić, że jest błędnego zdania Pozdrawiam
19 maja 2015, o 11:57
chemik23
@MODERATOR
Metanol napisał(a):
Moim zdaniem na forum powinien być system łapek do każdego posta, coś w stylu komentarza jak na YouTube lub przynajmniej coś takiego jak na Facebook'u. Chociażby po to by poprzeć kogoś zdanie czy też by kogoś uświadomić, że jest błędnego zdania Pozdrawiam
Bardzo dobry pomysł było kiedyś takie coś na [url]chemicalforum.eu[/url]
_________________ Chemik 23
19 maja 2015, o 17:51
compaqchemlab
a już URL. Najprościej było by zrobić coś takiego na liczniku (tak jak licznik odwiedzin). Pisałem o tym wielokrotnie i to coś, co jest potrzebne na forum jak ciepło do destylacji prostej.
19 maja 2015, o 20:16
Metanol
@compaqchemlab Spójrz teraz na to od tej strony, co z tego, że wątek będzie wiele razy przeglądany, a nie będzie nic wnosił? Mam tu na myśli głównie tematy, w których nazwa wątku jest ciekawa, a w nich samych nic ciekawego nie ma i liczba odwiedzin bierze się tylko z powodu nazwy wątku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości