Witam potrzebuje zdobyć proszek fluorescencyjny(zrobić, kupić). Tylko w ramach jakichś normalnych kwot. Nie potrzebuje tego dużo a kupować za ponad 100 zl coś około 60g to przesada. Potem będzie, aby leżeć bezsensu na półce;/ Najlepiej jakby był w pełni bezpieczny i niewidoczny oraz świecił w ciemności. Za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziękuję;)
_________________ A kiedy ja dostanę gwiazdkę ? ... Miałem na myśli, że chcę jak Smok :> Strącić jedną trzecią z nieba ...
Good Morning,
PS: Mam Demo wersje internetu.
25 sie 2014, o 19:01
Asphalt
Re: proszek fluorescencyjny
Google -> "Fluorescencyjny proszek". Ósmy wynik, oferują 5g za 4,5zł. Coś takiego szukałeś:P?
25 sie 2014, o 19:14
Finkur
**
Idź do papierniczego i poproś o żółty zakreślacz.
_________________ Pozdrawiam, życzę bezpiecznego eksperymentowania i owocnej nauki! ☢Finkur☠
25 sie 2014, o 23:11
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
siarczki wapniowców kamień barytowy , szpat ciężki , siarczek CYNKU... Jest wiele możliwości. Powiem w tajemnicy , że jak przerabiałem smar ŁT na węglan litu , to po wyprażeniu świecił , ale za to ponosi winę chyba bar jako zanieczyszczenie...
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
26 sie 2014, o 18:27
Technet
Ale mi potrzeba proszek który będzie świecił w świetle UV ;/ normalnie wlaśnie ma nie świecić
_________________ A kiedy ja dostanę gwiazdkę ? ... Miałem na myśli, że chcę jak Smok :> Strącić jedną trzecią z nieba ...
Good Morning,
PS: Mam Demo wersje internetu.
27 sie 2014, o 00:28
Finkur
**
Tusz zakreślaczy żółtych i czerwonych pięknie świeci w UV.
_________________ Pozdrawiam, życzę bezpiecznego eksperymentowania i owocnej nauki! ☢Finkur☠
27 sie 2014, o 08:10
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Jak odkroisz spod od cebuli to wycieka białe mleczko -ono też świeci w uv
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości