Witam, jest jednym z młodszych użytkowników (dopiero 2 klasa gimnazjum). Chemią zainteresowałem się na początku gimnazjum, a wszystko przez ciekawego nauczyciela . Interesują mnie kwasy, zasady i sole.
_________________ Wiem, że nic nie wiem.
2 kwi 2015, o 21:56
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Re: Witam :)
Witaj. Skoro kwasy, zasady i sole, to nieorganika. Troch płytkie zainteresowanie ( spowodowane edukacją szkolną naszego pięknego kraju). Miło nam gościć kolejnego ussera....
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
9 kwi 2015, o 14:02
aleksanderwiel
Re: Witam :)
Witaj! To masz podobną sytuację do mnie. A co do edukacji w szkołach to rzeczywiście jest taka mało zasobna jak na 3 lata gimnazjum. 1 gim. - nauka podstaw: atomy, cząsteczki, masy cząsteczkowe, atomowe, ładunki itp. 2 gim. - podstawowe związki, utrwalanie wiedzy o nich i różne rodzaje reakcji i 3 gim. - kilka tematów z rozległej chemii organicznej. Jednalże porównując Polskę z innymi krajami zachodniej Europy to całkiem nieźle wypada.
_________________ Dobrze "wiem, że nic nie wiem", a "to co wiemy to kropla, czego nie wiemy ocean".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości