Cześć :)
Witam. Jestem studentem II roku farmacji, znalazłem sie tutaj, by nieco poszerzyć zakres wiadomości chemicznych Miło by było, gdyby jakaś dobra duszyczka poleciła jakieś pozycje książkowe, które wgłębią mnie nieco bardziej w tematykę, głównie chemii medycznej i organicznej. Pozdrawiam serdecznie
15 lut 2015, o 22:56
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Re: Cześć :)
Witamy!
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
16 lut 2015, o 23:08
aleksanderwiel
Witaj i jeśli twoja prośba jest nadal aktualna i interesuje Cię chemia organiczna to warto przeczytać jakąś z książek Stefana Sękowskiego, np. "Elementarz Chemii Organicznej" - sam ją czytam i przyznam, że nawet ciekawa, bo zawiera dużo przykładowych analiz, syntez.
_________________ Dobrze "wiem, że nic nie wiem", a "to co wiemy to kropla, czego nie wiemy ocean".
24 mar 2015, o 01:29
compaqchemlab
Pozdro z ziemi ! Pharmacist pisze, że jest na II roku farmacji, a ty mu proponujesz elementarz organicznej. Wybacz, bo nie mogłem. Pytanie do Pharmacist : To już polska edukacja tak nisko upadła, że na studiach macie o węglowodorach ali, a dimetyloketon to obca nazwa ?
24 mar 2015, o 11:09
chemik23
@MODERATOR
compaqchemlab napisał(a):
:mrgreen: Pozdro z ziemi ! Pharmacist pisze, że jest na II roku farmacji, a ty mu proponujesz elementarz organicznej. Wybacz, bo nie mogłem. Pytanie do Pharmacist : To już polska edukacja tak nisko upadła, że na studiach macie o węglowodorach ali, a dimetyloketon to obca nazwa ?
spoko compaqchemlab sie chłopak chciał popisać ale nie wyszło =P UPSS
_________________ Chemik 23
24 mar 2015, o 11:15
Atif
Dostęp do komnaty "chemia dla zaufanych" powinien być pewnego rodzaju celem do realizacji, do tego celem dość ambitny, więc i kryteria nie mogą być łatwe. Dodatkowo nikt do komnat zamkniętych (a zamknięte są z oczywistych powodów) dostępu z tzw. biegu nie powinien otrzymać, trzeba na to zapracować. Jak ja zaczynałem swoją przygodę z tym forum to też osobiście nikogo nie znałem, ale co stoi na przeszkodzie poznać ludzi, pisać z głową i spokojnie czekać na swoją kolej ? Tym bardziej, że komnaty zamknięte zawsze powinny być kierowane do osób odpowiedzialnych oraz cierpliwych, a nie dla narwańców, którzy chcą w 5 minut zwojować świat.
Ostatnio edytowano 28 sty 2017, o 09:03 przez Atif, łącznie edytowano 3 razy
7 kwi 2015, o 07:37
compaqchemlab
A ja zrzekam się dostępu do komnaty dla zaufanych. Bo na diabła mi wiedza jak zrobić coś, za co mnie mogą posadzić (za czyn, nie wiedzę). No chyba, że poruszają tam ciekawsze tematy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość