na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post . A więc do rzeczy. Czy ktoś pomoże mi i wytłumaczy jak mogę zamienić proch danego suplementu w całą tabletkę ?
13 paź 2016, o 16:11
azotek
Re: Jak zrobić z prochu stałą tabletkę?
hatech napisał(a):
Witam,
na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post . A więc do rzeczy. Czy ktoś pomoże mi i wytłumaczy jak mogę zamienić proch danego suplementu w całą tabletkę ?
Po co chcesz to robić?
13 paź 2016, o 18:36
hatech
Stosuje pewne suplementy diety są one niestety w proszku ( można zakupić je w pigułkach ale są o wiele droższe ) i też głupio mi czasami w pewnych sytuacjach gdy np jestem na uczelni przyjmować ten suplement. Dlatego chciałem się dowiedzieć czy są jakieś tanie domowe sposoby na przekształcenie tego w tabletkę.
13 paź 2016, o 19:41
PanDaniel
Witam... Łatwiej i bez wysiłku jest zakupić puste kapsułki żelatynowe, zabawa w tabletkowanie jest w domowych warunkach jest bardzo trudna i raczej nieopłacalna ...
_________________ Wyodrębnianie związków pochodzenia roślinnego => http://chomikuj.pl/SzaryCzlowiekzSzarejPolski
13 paź 2016, o 21:10
hatech
Tak chyba będę musiał zrobić. Tak trochę czytałem i szperałem o tym i znalazlem sprzet do tego ale cena jest dosc spora... wiec sie nie oplaca.
14 paź 2016, o 11:29
aleksanderwiel
Wydaje mi się, że dałoby się to zrobić na jakiejś prasie przy użyciu wyższych temperatur i oczywiście ciśnienia wywieranego na proszek.
_________________ Dobrze "wiem, że nic nie wiem", a "to co wiemy to kropla, czego nie wiemy ocean".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości