Ostatnio robiłem karmelka proporcje 65:35 saletra z ogrodniczego , cukier kryształ. DO mieszanki dodałem wody destylowanej taka papka.Najpierw podgrzewałem na palniku spirytusowym aż wyparowała woda. Potem przez jakieś 15 min nad lampą naftową.to co mi wyszło miało właściwości karmelki. Spalało się bardzo szybko.
Czytałem że da się zrobić białego karmelka. Czy to możliwe ,że go zarobiłem czy poprostu coś mi nie wyszło
_________________ Im dłuższy lont,tym dłuższe paluszki
28 lip 2018, o 21:34
Xyzabcvmc
Dołączył(a): 28 lip 2018, o 21:22 Posty: 137
Re: Biały karmel
Zapomniałem dodać , że ten mój karmel był biały
_________________ Im dłuższy lont,tym dłuższe paluszki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników