Witam, mam pytanie, czy w grupie tlenków węgla znajdują się jakieś odmiany tego związku, które nie są szkodliwe ? Pytam o to, gdyż są pewne pigmenty stosowane w tatuażach, które posiadają ten związek, chciałbym wiedzieć, czy warto. Z góry dziękuję za odpowiedź.
29 sie 2019, o 19:21
Gbeyo
Re: Pytanie w temacie tlenku węgla
Jesteś pewien że o tlenki węgla chodzi? Tlenków węgla akurat zbyt wiele nie ma. Mógłbyś podać jakiś przykład składu czy fotografię opakowania?
1 wrz 2019, o 20:37
Krzysiek7979
Witam,
poniżej składniki, które znajdują się na karcie tego produktu: Elements of compound. Amount Arsenic , Nickel (Ni). <0.1 Barium Ba), Lead (Pb) <1 Cadmium (Cd). Selenium (Se) <1 Cobalt (Co), Antimony (Sb) <1 Chromium (Cr), Tin (Sn) <5 Copper (Cu), soluble. Zinc (Zn) <5 Mercury (Hg)
Proszę o informację, czy te składniki, jak również ilości mogą być szkodliwe. Z góry dziękuję.
8 lip 2021, o 22:39
Gbeyo
Te metale, które podałeś są wyspecyfikowane jako zanieczyszczenia, stąd na pewno nie są głównymi składnikami farby. Wszystkie one są szkodliwe / trujące, dlatego jest ich tak mało (ilości ich są zapewne w ppm). Ponawiam prośbę o fotkę opakowania.
9 lip 2021, o 19:24
Krzysiek7979
Witam,
tak, wartości są w ppm. Mam problem z dodaniem zdjęć, dlatego przesyłam mój adres mailowy ([email protected]) - proszę o kontakt.
Czy te wartości szkodliwe mogą mi zaszkodzić, czy ilość ta jest znikoma?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości