Witam szanownych Chemikow. Pracowałem z folia ołowiana 98%. I pył, kurz z niej dostał mi się na ubranie robocze i z ubrania na wiele innych rzeczy. Na podłogę, fotel. Jak się najlepiej pozbyć tego ołowiu
10 paź 2022, o 06:27
Gbeyo
Re: Sprzątnięcie olowiu
Odkurzacz z filtrem HEPA. A po poodkurzaniu filtr do utylizacji.
12 paź 2022, o 20:08
Radek chemik
Wielkie dzięki za odpowiedź. Z fotela nie chce zejść ołów. Próbowałem nawet mokrą szmatką i wiadrem wody. Trochę chyba pomogło ale dalej to gxxxo siedzi w fotelu. Uniwersalny sorbent chyba tu nie pomoże? Znacie może jakiś środek ogólnie dostępny który by mi pomógł. Ubrania upralem w pralce i chyba już na nich nie ma ołowiu. Pozdrawiam wszystkich.
14 paź 2022, o 15:36
salomonns
Bardzo ciekawa sprawa. Mamy mały zakład i sprzątnięcie ołowiu to dosyć trudna sprawa.
_________________ Szukasz doskonałej jakości sprzętu komputerowego? Jeśli tak, to sprawdź https://sck.pl - jeden z wiodących sklepów w Polsce
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości