Cześć wszystkim. Czy ktoś robił lub wie jak idzie zrobić atrament do pióra, który jest widoczny tylko pod wpływem ciepła? Chciałbym coś takiego zrobić dla dzieci z sąsiedztwa, w ramach integracji. Serdecznie dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam
19 sty 2024, o 14:11
Technet
Re: Atrament sympatyczny
Nie powinno być w nicku "OMEN" czy "NEMO";) Może być coś co trzeba grzać ponad ćwierćwiecze ?
_________________ A kiedy ja dostanę gwiazdkę ? ... Miałem na myśli, że chcę jak Smok :> Strącić jedną trzecią z nieba ...
Good Morning,
PS: Mam Demo wersje internetu.
19 sty 2024, o 15:06
jaoma1
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym ćwierćwieczem? Mi chodzi o coś takiego, że jak się papier da nad świeczkę to pokazuje się tekst
19 sty 2024, o 15:34
Marianokopytko
jaoma1 napisał(a):
Mi chodzi o coś takiego, że jak się papier da nad świeczkę to pokazuje się tekst
W sensie cienie na ścianie? Jak japoński teatr cieni?
17 maja 2024, o 16:07
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
chodzi o po prostu malowanie po kartce sokiem z cytryny, a następnie po wyschnięciu ogrzanie jej (kartki) od spodu za pomocą płomienia świeczki
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości