Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Jak "wyciągnąc" z Borygo Glikol etylenowy? 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 4 sty 2006, o 11:11
Posty: 10
Post Jak "wyciągnąc" z Borygo Glikol etylenowy?
Borygo zawiera 47% glikolu etylenowego
Wodę odparowac ? a jak się pozbyć reszty?
Zawiera jeszcze kwas octowy, pirydyne,,ketony,aldehydy i alkochole alifatyczne.
Pozdrawiam.


16 sty 2006, o 10:35
Zobacz profil
***
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, o 16:22
Posty: 243
Post 
Temperatura wrzenia glikolu: 197,3°C, więc najpierw
pójdzie woda,
pirydyna Temperatura wrzenia 115°C.
kwas octrtowy: Wrze w temperaturze 118,1°C.
Alkogole alifatyczne pójdą w temp niższej niż woda, ketony , aldehydy pójdą gdzies pomiędzy:)
czyli jak mieszanina osiągie CI temperature równą 197,3 stopnia, to wtedy bedzie się skraplał czyściutki gliko, etylenowy;)
Pozdrawiam Barni


16 sty 2006, o 11:13
Zobacz profil

Dołączył(a): 4 sty 2006, o 11:11
Posty: 10
Post 
Tzn. jak utrzymie temperature ok. 150C to powinienem się pozbyc dodatków.
Dzięki.
Pozdro.


16 sty 2006, o 13:51
Zobacz profil
*******
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00
Posty: 1595
Lokalizacja: Skoczów
Post 
przy cenach rzędu 15 PlN za litr zastanowiłbym się czy to opłacalne ( nie wiem po ile jest Borygo)

_________________
Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.

Obrazek
weź udział:


16 sty 2006, o 17:42
Zobacz profil

Dołączył(a): 4 sty 2006, o 11:11
Posty: 10
Post 
Witam.
Chwilowo tak, bo nie moge sie doczekac "czystego"
Pozdrowionka.


17 sty 2006, o 08:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..