Odpowiedz w wątku  [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
Demaskator 
Autor Wiadomość

Jak to mówił jakis egzorcysta w RM.... To sprawa Szatana... serio

28 lut 2006, o 16:11

Wiesz mi.ti jakby ci tu dać jakieś porównanie, o patrz np. na AIDS, możesz zarazić się przez krew jeżeli dostanie się do krwioobiegu, albo płciowo. Krążyły dawniej pogłoski że można się zarazić przez ślinę bo tam wykryto HIV'a. Jednak jest go w ślinie za mało aby wywołać infekcje i nasz ukłąd immunologiczny sobie radzi. Teraz odwrócimy sytuację. Mamy stado wirusów i wpuszczamy tam homeopatyczny lek w którym na 200ml r-r przypada 10 cz. czynnych bilogicznie. Nie dość że wirusy są większe to jest ichcstado powiedzmy że ten lek zneutralizuje 10 wirusów i co dalej? Antybiotyk się rozmnaża w wirusach czy co? to co lek jest wirusem który działa jak wirus na wirusie? Cykl lityczny? Raczej nie 10 wirusów zginie i w czasie w którym one bedą padać rozmnoży się kolejne 100000 kolejnych.
Dam ci makro przykład. Masz stado piesków preriowych, i wilka. I czy wilk poradzi sobie z cąłym stadem, nie chyba że pojedynczo ale subs. tak nie działają bo ona po zabicu jednego wira, wchdzo w jakieś reakcje własnie które powodują jego smierć wiec nei przechodzi dalej. No chyba że Cz. Czynna bilogicznie to czołg, który atakuje jaskiniowców, chociaż ludzie neolitu tłuklinp. mamuty na morgi, wykopujać dziure w którą on wpadł, czyli z czołgież majaszą szanse. Nie ma możliwości żeby takie leki działły. chyba że pobudzaja w jakiś sposób org. to konkretnych działj obronnych ale wątpie, dlaczego w takim razie nie podaje się większych dawek. Ściema woda z cukrem i kwasem jak powiedział DMchemik.

GG:3716505

28 lut 2006, o 17:35

To jak wytłumaczysz fakt, że to działa? I nie wciskaj mi kitu o efekcie placebo - jak niby miałby powstać u mojej 2-letniej siostry, która nawet nie wiedziała, że te "małe, cukrowe kuleczki" to lekarstwo?? No i co ty na to??

Sadzę, że powinieneś się bliżej zainteresować psychologią, wtedy może się dowiesz dlaczego :)

Obrazek
weź udział:

28 lut 2006, o 22:40
Post odp.
Jest powiedzenie że Reklama dzwignią handlu,zgoda !!
ale permanentne robienie w balona ludzi powinno byc karalne !!
ale jest obejscie b.proste i tak:
kupuje w sklepie paluszki krabowe licząc że są z kraba co powinno być oczywiste, niestety nie :cry:
Czytam sklad a tam wyraznie zero kraba !! a mięsko to z ryb+panierka !! czyli o co chodzi i kto mnie w ciula robi ??
Okazuje się że nikt bo "paluszki krabowe" to nazwa wlasna czyli wszystko okay :evil: i nikt nie obiecywal że bedą z kraba !!
czyli co kto z kogo robi debila ??
eko.

1 mar 2006, o 00:10
Post odp.
Link na temat.
dla tych co ciekawi co jest w jedzeniu,jakie substancje chem.
http://rapidshare.de/files/14105042/Foo ... x.rar.html
thx crazyuser.
eko.

1 mar 2006, o 00:58

Sadzę, że powinieneś się bliżej zainteresować psychologią, wtedy może się dowiesz dlaczego :)

No to skoro jesteś taki mądry to może mi wytłumaczysz jakim cudem ma powstać efekt placebo jeżeli osoba, której podajemy tą neutralną substancję, nie wie, że jej podawanie ma przynieść jakiś efekt?
Z tego co wiem (nie jestem psychologiem, więc nie będę się kłócił, jeżeli ktoś UDOWODNI mi, że się mylę) to do efektu placebo potrzebna jest pewność "leczonego", że jest poddawany terapii i ten, przykładowo, roztwór soli fizjologicznej jest lekiem, który ma mu pomóc.

Podsumowując wg. mnie: nie wiem że to ma być lek == nie wmawiam sobie, że to mi pomoże == nie ma efektu placebo

1 mar 2006, o 16:00

na podobnej zasadzie jak JPII leczył na odległość :) Psychologia udowadnia, że wiara otoczenia chorego w uzdrowienie też jest ważna i przynosi efekt :)

Obrazek
weź udział:

1 mar 2006, o 17:42

Według najnowszych badań leki chomeopatyczne nie działają.
To tylko efekt placebo.Niekture rządy już wycofały się z refinansowania leczenia tego typu specyfikami.Nie zostały one jednak wycofane z powodu nieudowodnienia negatywnego wpływu na chorych.
Wiara czyni cuda........ :wink:

4 mar 2006, o 14:16
A pamiętacie tego kolesia który przekazywał MOC butelce z wodą . Występował w telewizji i mówił że by sie przygotować bo zaraz będzi przekazywał MOC czy jakoś tak. Sam chciałbym mieć taka prace pobajerować w TV czekać aż ludzie przyślą mi butelki z wodą płacąc ciężki pieniądze za to abym ja je odesłał zpowrotem

4 mar 2006, o 19:47

Ostatnio edytowano 19 lip 2006, o 17:08 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

4 mar 2006, o 21:42

Ja Wam już mówiłem że wiara cuda czyni ;)

4 mar 2006, o 23:17
**

A pamiętacie tego kolesia który przekazywał MOC butelce z wodą . Występował w telewizji i mówił że by sie przygotować bo zaraz będzi przekazywał MOC czy jakoś tak. Sam chciałbym mieć taka prace pobajerować w TV czekać aż ludzie przyślą mi butelki z wodą płacąc ciężki pieniądze za to abym ja je odesłał zpowrotem

To był program "ręce które leczą" (czyt. które kaleczą) był na polsacie. MOja babcia to oglądała ale była z niej beka jak przykładała ręce do telewizora

GG:8454977
:D

5 mar 2006, o 14:08
To był program "ręce które leczą" (czyt. które kaleczą) był na polsacie.

A pan nazywa się Zbyszek Nowak i o dziwo wciąż uprawia ten proceder. Chociaż juz chyba nie w TV. Ale w Krakowie w zeszłym roku były z nim jakieś sesje :lol:

5 mar 2006, o 17:51

To zastanawiające jakie bzdury można czasami ludziom wcisnąć.

5 mar 2006, o 18:01
Zasłużony dla forum

Około stu litrów żrącej substancji do napełniania akumulatorów znalazło się wczoraj w tzw. kanale rewizyjnym stacji benzynowej przy ul. Łazarza w Krakowie. Jednostka strażacka zneutralizowała elektrolit kwasem siarkowym, w wyniku czego powstała niegroźna dla środowiska zasada.

"Gazeta Wyborcza" (dodatek lokalny), 1997-07-05

5 mar 2006, o 18:44
Jak wiemy zawsze trzeba neutralizowac kwas kwasem!! :lol: :lol:
A zasady są niegroźne dla środowiska!! :lol: :lol:

5 mar 2006, o 18:46

no tak ja juz pisałem, wiara czyni cuda, nawet na odległość :)

A widzieliście sobotni nr Faktu???? Z cudownym zdjęciem oczu bioenergoterapeuty???? Bez komentarza....

Osobiście pamietam taką wypowiedź w teleekspresie i potem we wiadomosciach: "wybuchł tlen, który tworzy z powietrzem mieszaninę wybuchową"

Albo coś takiego sprzed ok. trzech lat, mówili o reintrodukcji żółwia błotnego w Polsce, a w materiale filmowym pokazali żółwia czerwonolicego... Dwa lata temu ostrzegali przez żmijami i w materiale filmowym pokazali niegroźnego zaskrońca!!!!!! :twisted: Ale tak na przyszłość starajmy się umiszczać tutaj dowody chemicznej ignorancji oszustw, bo o to mi chodziło podczas zakładania tematu :)

Obrazek
weź udział:

5 mar 2006, o 19:44

To zastanawiające jakie bzdury można czasami ludziom wcisnąć.

I ile mozna na tym zarobić!!!!!!!!!!! :twisted:

Obrazek
weź udział:

6 mar 2006, o 23:51
Zasłużony dla forum

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/133574

Fajnie.......

8 mar 2006, o 13:33

Głównym składnikiem leczniczym jest olejek eteryczny, którego podstawą jest azulen - alkohol sekswiterpenowy o identycznym składzie chemicznym jak azulen zawarty w rumianku.

Coś tu chyba się nie zgadza, azulen alkoholem sekswiterpenowym??????

Obrazek
weź udział:

9 mar 2006, o 22:02

Z serii oszustwa: cztery lat temu do mojej babci trafił "grzybek jogów hinduskich". Grzybka tego chodowało się w mleku, zalewło się go szklanką mleka i następnego dnia odcedzało w wypijało powstały napój przypominający kefir wypijało. Do grzybka dołączona instrukcja, w której pisało że jest to grzybek pochodzący z Tybetu i jest używany przez mnichów w leczeniu wielu chorób, między innymi raka itp. do europy miał trafić gdy jakiś polski profesor podcxzas pobytu w Indiach zachorał na raka i został za pomocą tego grzybka wyleczony. No i wg badań miał leczyć raka, regulować ciśnienie krwi i wszystko co gryzie starszych ludzi. I wszystko by się zgadzało gdyby nie moja ciekawość co to właściwie za grzyb??????? No i w końcu znalazłem - ziarna kefirowe używane do produkcji kefiru, w końcu robił się z tego kefir!!!!!!!!!! :P Oszustwo ale nie naciąganie ludzi na pieniądze, bo grzybek się rozrastał i można było się nim podzielić z kimś (babcia też go dostała od ciotki), poza to było niezłe placebo na starcze bolączki :P

Obrazek
weź udział:

10 mar 2006, o 09:54
Zasłużony dla forum

http://www.allegro.pl/item90001970_lamp ... zedaz.html

11 mar 2006, o 21:42

Cytuj:
Pod wpływem ciepła z kryształów soli uwalniane są cenne dla naszego organizmu mikroelementy, m.in. jod, krzem, których wdychanie łagodzi alergie, schorzenia górnych dróg oddechowych oraz poprawia krążenie i nastrój.

Kojące światło lampy pomaga osobom znerwicowanymoraz cierpiącym na bezsenność.

Sativ dobre :D
2pio :D

12 mar 2006, o 01:13
Zasłużony dla forum

NaCl--> I2+Si

Nie znacie sie.........

Pozdro :wink:

12 mar 2006, o 13:14

12 mar 2006, o 13:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona