Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
antylód składniki i proporcje ?? 
Autor Wiadomość
Post antylód składniki i proporcje ??
witam potrzebny mi jest bardzo skład oraz proporcje które można wykożysztać przy produkcji antylodu z góry dziękuje:D


18 mar 2006, o 21:35
**
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sie 2005, o 17:39
Posty: 86
Lokalizacja: Z d....domu
Post 
sól tech. ?? ??

_________________
Obrazek
Obrazek
[Attendite a falsis prophetis.
GG:8454977
:D


18 mar 2006, o 22:12
Zobacz profil
Post 
normalnie stosuje sie sól Na i czasami K, ale tylko do kilku stopni poniżej zera, bo przy niższej nie spełnia swojej funkcji
ale jest coś takiego:

- There are alternative substances that are more environmentally benign. Calcium magnesium acetate (CMA) has been used in some areas.
- Potassium acetate (KA) is also used as a chloride-free deicing agent.
- Ada County also uses magnesium chloride (MgCl2),
- test a calcium-magnesium-potassium acetate blend–CMAK. It worked OK.
- When temperatures get low, we’ll add liquid calcium chloride
- Alternatives to salt, such as the various "M-50" products (liquids created from byproducts of agricultural, beer, and distilled alcohols processing, combined with magnesium chloride),
- MAGic - The active ingredients in all versions are the carbohydrates, which lower the freeze point of the salt they’re added to. It will change magnesium chloride’s freezing point, allowing almost 20% more melting time.
- Calcium Chloride (CaCl2) Melts ice at temperatures of -25°F If used as recommended, will not harm vegetation
- Magnesium Chloride (MgCl2) Lowest practical temperature: 5°F If used as recommended, will not harm vegetation; however, MgCl2, on a percentage basis, contains 17-56% more chloride ion than other "salt"-type deicers
- Potassium Chloride (KCl) Lowest practical temperature: 12°F Will not harm vegetation
- Urea Lowest practical temperature: 15°F Will not harm vegetation
- Calcium Magnesium Acetate (CMA) Will work below 0°F Low toxicity and biodegradable
- Magic Minus Zero™ is a highly effective liquid de-icing agent made from a patented blend of magnesium chloride combined with an agricultural by-product of the distilling process (i.e. grain and/or sugar based) and is protected under U.S. patent #4,676,918. No other liquid ice melter can make this claim.

no to o który ci chodzi? :lol: :lol: :lol:


18 mar 2006, o 22:31
Post 
bigjoker napisał(a):
normalnie stosuje sie sól Na i czasami K, ale tylko do kilku stopni poniżej zera, bo przy niższej nie spełnia swojej funkcji
ale jest coś takiego:

- There are alternative substances that are more environmentally benign. Calcium magnesium acetate (CMA) has been used in some areas.
- Potassium acetate (KA) is also used as a chloride-free deicing agent.
- Ada County also uses magnesium chloride (MgCl2),
- test a calcium-magnesium-potassium acetate blend–CMAK. It worked OK.
- When temperatures get low, we’ll add liquid calcium chloride
- Alternatives to salt, such as the various "M-50" products (liquids created from byproducts of agricultural, beer, and distilled alcohols processing, combined with magnesium chloride),
- MAGic - The active ingredients in all versions are the carbohydrates, which lower the freeze point of the salt they’re added to. It will change magnesium chloride’s freezing point, allowing almost 20% more melting time.
- Calcium Chloride (CaCl2) Melts ice at temperatures of -25°F If used as recommended, will not harm vegetation
- Magnesium Chloride (MgCl2) Lowest practical temperature: 5°F If used as recommended, will not harm vegetation; however, MgCl2, on a percentage basis, contains 17-56% more chloride ion than other "salt"-type deicers
- Potassium Chloride (KCl) Lowest practical temperature: 12°F Will not harm vegetation
- Urea Lowest practical temperature: 15°F Will not harm vegetation
- Calcium Magnesium Acetate (CMA) Will work below 0°F Low toxicity and biodegradable
- Magic Minus Zero™ is a highly effective liquid de-icing agent made from a patented blend of magnesium chloride combined with an agricultural by-product of the distilling process (i.e. grain and/or sugar based) and is protected under U.S. patent #4,676,918. No other liquid ice melter can make this claim.

no to o który ci chodzi? :lol: :lol: :lol:



wiec chodziło mi o ogólne proporcje, wiem właśnie ze to jest CaCl2 + jakiś substytut, i właśnie jego szukam, a temperatura działania myśle ze do - 25F


19 mar 2006, o 00:41
Post 
jak widzisz, te firmy stosowały różne propoprcje i mieszanki wymienionych składników, a dodatek to jak widać są jakieś odpady poprodukcyjne z browarów, gorzelni i takie tam, pewnie też melasa (zaw. cukry), bo chodzi o "płynny" CaCl2, stosowany w niższych temp.
więc wielkiej chemii to tu nie ma :wink:


19 mar 2006, o 01:10
Post 
istnieją różne mieszanki, dokładne prporcje masz tu:
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... =4,676,918

a tutaj są inne podobne:
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... D2=&d=ptxt


21 mar 2006, o 13:16
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..