Chcialbym zapytac o szczelnosc woreczkow foliowych takich z paskiem do zamykania.Mam kilkanascie probek z roznymi zwiazkami i chcialbym je przesypac i przelac do takich torebek bo sa bardzo wygodne.Stad moje pytanie czy moge np.do takiego woreczna dac Hg2(NO3)2 albo KI i nic nie bedze reagowalo ani nie ucieknie jesli bedzie w bezpiecznym miejscu? Wydaje mi sie ze takie woreczki powinny byc dobre do nieorganicznych zwiazkow zwlaszcza ze mam tego po kilka gram.Co sadzicie o takim pomysle ?
pozdr.
Robert
24 mar 2006, o 14:38
palasz
Dołączył(a): 6 lut 2005, o 11:23 Posty: 380 Lokalizacja: Tarnobrzeg
nie powinno być problemów, ale nalepiej, jak by Pan powiedział z czego ma te woreczki, bo ja u siebie w labor mam różne rodzaje, a nie wiem o jakie konkretnie Panu chodzi, PP, PE, LDP, HDPE...
Artur
_________________ gg: 1460353
24 mar 2006, o 19:07
Anonymous
na woreczku jest tylko trojkat ze strzalkami zamiast bokow, w srodku ma napis 04 a pod spodem PE-LD - domyslam sie ze to oznaczenie materialu z ktorego zostal zrobiony...
24 mar 2006, o 19:42
Anonymous
LDPE - low density poliethylene- polietylen niskiej gęstości.
28 mar 2006, o 22:02
palasz
Dołączył(a): 6 lut 2005, o 11:23 Posty: 380 Lokalizacja: Tarnobrzeg
W LDPE może Pan zapakować opisywane związki, pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości