Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Pierwsze laboratorium 
Autor Wiadomość
Post Pierwsze laboratorium
Witam.

Czy ktoś mógłby mi wskazać dobrą książkę lub poradzić z czego powinno składać się profesjonalne laboratorium chemiczne ?

22 kwi 2006, o 22:22

Hej, zależy to wszystko od wielu czynników, m.in. ile masz kasy, co chcesz badć i ile badań chcesz robić.

Jeżeli chciałbyś zobaczyć profesjonalnie urządzone i wyposażone laboratoria badawczo-technologiczne zapraszam Cie do naszego ośrodka. My zajmujemy się badaniami powłok, chemii budowlanej i chemią organiczną oraz opracowywaniem technologii wytwarzania związków chemicznych. Wyposażenie badawcze u nas stanowią komory do badań klimatycznych, stacja klimatyczna, reaktory do syntezy żywic i polimerów, aparaty do badania cech fizycznych takich jak lepkość, gęstość, napięcie powierzchniowe i wiele innych, a także maszymy laboratoryjne procesowe, linia ćwierć-techniczna do produkcji polimerów, chromatografy gazowe, analizatory związków chemicznych i wiele wiele innych sprzętów.

jeżeli jesteś zainteresowany odwiedzeniem nas lub masz jakieś pytania, wal śmiało.

Zapraszam na PW lub e-maila do kontaktu!

Z pozdrowieniami
Artur

23 kwi 2006, o 00:08
Palasz - podejrzewam , że jednak Burst nie potrzebuje laboratorium , którego zazdrościłaby Amerykańska 'ynteligencja' łącznie z NASA ;-)

Burst - poszukaj na początek książek , np. e-booków czy poprostu posiedź w bibliotece , może coś trafisz.

na początek polecam książki S.Sękowskigo , w tym i "Moje Laboratorium /I i IIcz./.

masz tu II cz.:

http://rapidshare.de/files/8710363/ML2.pdf.html

a jakby ktoś wrzucił cz. I też byłbym uradowany.

23 kwi 2006, o 11:35

Post lab
chlopie moge ci zaproponowac ksiazke MIEDZY ZABAWA A CHEMIA jakiegos czecha bardzo fajne doswiadczenia i opisane jak zalozyc swoje labolatorium!!! jezeli chcewsz cos wiecej pisz na priv lub na poczte oraz gg 9136022

palasz czy kazdy moze cie odwiedzic i kazdego wpuscisz nawet 16 latka??

23 kwi 2006, o 12:06
**

Mam ktos moze ta ksiazke miedzy zabawa a chemia w formie eboka bo bardzo by mi sie przydala....

Pozdro

23 kwi 2006, o 12:09
Chyba źle się wyraziłem :). Profesjonalne, miałem na myśli dobrej jakości, ale standardowe i najprostsze oprzyrządowanie. Dzięki za linki.

23 kwi 2006, o 12:35

No ale co Ty tam chcesz robic? Inne standardowe wyposazenie ma pracownia syntezy organicznej, a inne laboratorium analizy np. sciekow czy wod.

23 kwi 2006, o 13:12
Spox już mi odpowiedziano i wszystko znalazłem. Temat może być zamknięty.

23 kwi 2006, o 16:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]