Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
laboratorium 
Autor Wiadomość

Pary owszem, z pewnością filtruje :roll: , ale spróbuj np. z amoniakiem, HNO3, lub H2SO4 (stężonymi) i dopiero mów, że pochłaniacz działa, bo normalnie sam pochłaniacz ABEK (tzn. do prawie wszystkiego) kosztuje kilkadziesiąt PLN . To już twoja sprawa, ale ja nie polecałbym robienia syntez których produktami ubocznymi są gazy szkodliwe dla zdrowia w towarzystwie maski za 8 PLN ... :lol:

Pozdro,
ASorEX

8 lip 2006, o 19:39

no tak.... ja zaraz chyba sprawdze czy na NH3 działa - wcześniej nie chciało mi sie go otrzymywać....

no a tak w ogóle nie mam zamiaru syntezować gazów bojowych itp. (z maską lub bez) 8)

8 lip 2006, o 19:44

maske kupcie sobie jakas bardziej profesjonalna, bo pochlaniacz od mc1 to juz relikt przeszlosci.
polecam szczerze maski "buldogi" mp4. teraz widzialem nawet po 15zl na alegro.
maska jest super. lekko sie w niej oddycha, bo 2 pochlaniacze to nie to samo co jeden. specjalna polmaska na nos zeby mniej zaparowywalo. do tego szmatka nasaczona czyms higroskopijnym na szybki [super rzecz do auta na zime]. po prostu maska cud za ta cene-jedyna maska z prlu przystosowana do noszenia okularow, wiec dla niektorych to juz cos.
co do fartucha to kupilem na alegro od usera masterlee za 12zl nowke sztuke i jetsem very happy z zakupu tak samo jak z pipety z paskiem 1ml podzialka co 0,01 za 2zl i butelek na szlif za grosze. wszystko nowki.

16 lip 2006, o 12:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2