Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
imedancja 
Autor Wiadomość
Post imedancja
Witam Wszystkich!
Poszukuję artykułów na temat spektroskopii impedancyjnej i jej zastosowania do badań zjawisk (np. adsorpcji) zachodzących na granicy faz woda/ ciecz organiczna.

19 lip 2006, o 11:47

Polecam przestudiowanie bazy Springerlink(=Metapress) po tym kątem, oponieważ jest tam najwięcej journali "elektrochemicznych" (sztuk trzy)
Artukułów o spektroskopii impedancyjnej jest multum, wybierać i przebierać.
Kolejną stroną do odwiedzenia jest http://www.ecsdl.org/, coś ciekawego w temacie napewno się znajdzie. Jeszcze jedną godną polecenia jest www.sciencedirect.com , również jest tam kilka elektrojournali do przeglądnięcia. W razie problemów ze ściągnięciem jakiegoś pdf-a można o niego poprosić na forum, napewno ktoś pomoże.

25 lip 2006, o 15:56
Wszystko OK, ale... Aby móc skorzystać ze wspomnianych baz, należy być zalogowanym. Taki dostep niestety sporo kosztuje, więc z domowego komputera nie ma szans :cry: Ponieważ są wakacje, nie mam możliwości skorzystania z baz na uczelni. Niestety. Ale dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam :)

25 lip 2006, o 18:43

To w takim razie po co zakładać taki temat skoro wiadomo że "nie można" i "że to kosztuje" ??
Bazy moża przeszukć za darmo - to raz, dwa - przeczytaj ostatnie zdanie z mojego poprzedniego posta.
Nikt nie będzie zgadywał jaki Tobie potrzebny jest artykuł, przynajmniej nie ja.... :wink:
Jeżeli ktoś ma awersję do baz danych, pozostają google i wpisanie odpowiednich słów kluczowych w okienko wyszukiwarki. Może jakiś ochłap będzie za darmo, heh.

25 lip 2006, o 20:54
Nie ja wybieram temat! taka to już uczelnia! Więc niestety Twoja "praktyczna" rada jest tu na nic :wink: ! I w ogóle nie każę przecież akurat Tobiue wyszukiwwać tych materiałów. A tzw. "ochłapy" średnio mnie interesują. :?
Poza tym, jak zapewne wiesz, studenci mają teraz wakacje, a ja na swoją uczelnię mam blisko 300 km. Szukam artykułów, aby w czasie wakacji przygotować sobie część teoretyczną pracy, a potem zając się już praktycznie tylko badaniami naukowymi.
Więc daruj sobie pisanie takich komentarzy, jeśli do końca nie znasz sytuacji.
Pozdrawiam :)

26 lip 2006, o 08:50

Jeżeli chodzi o wyszukiwanie materiałów - to faktycznie nie ten adres. Może znajdziesz kogoś, kto będzie ich szukał za ciebie..... Ale mam dziwne wrażenie że możesz mieć z tym problem.
Przepraszam że na siłę usiłowałem pomóc w uzyskaniu dostępu do jakiś publikacji z wcześniej wymienionych baz. Jak to mówią - nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Nie - to nie... :roll:

27 lip 2006, o 00:01
Znależli sięludzie, którzy są naprawdę chętni do pomocy, a nie dający tylko czcze obietnice. Poza tym ja również dużo rzeczy posiadam!
Dzięki za taką pomoc

27 lip 2006, o 08:07

Hehe co za spieta kobieta.. tak to jest jak sie prostej aluzji nie umie skumac.... przyszla pani nakrzyczala nie wie ze pewne osoby mają dostęp tam gdzie jej sie nawet nie sniło ehhh.
A tok postepowania mysle ze niejest zbyt skomplikowany google.pl ---> pdf w bazach -----> forum i gotowe mamy te pdf za free.

27 lip 2006, o 08:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]