Odpowiedz w wątku  [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna strona
Demaskator 
Autor Wiadomość
Zasłużony dla forum

Ehh... dalszy ciąg magnetyzerów na allegro... tym razem do wody (pralka, zmywarka itd...)
Nie wiem czy śmiać się czy płakać.... trzeba by jakieś pismo do allegro wystosować bo to jest jawnym oszustwem ludzi.... zresztą sami poczytajcie....

PODWÓJNIE WZMOCNIONY NEODYMOWY
MAGNETYZER WODY

Obrazek

ZASTOSOWANIE:
- wszystkie typy instalacji sanitarnych : zimnej i ciepłej wody,
- instalacje i kotły centralnego ogrzewania,
- pralki,
- zmywarki,
- podgrzewacze przepływowe typu junkers, terma,
- akwaria,
- baseny,
- wanny z hydromasażem.

KORZYŚCI MONTAŻU MAGNETYZERÓW EXPANDER:
1. Zmniejszenie zużycia detergentów (mniejsza ilość wsypywanego proszku do prania).
2. Stopniowe wypłukiwanie kamienia z podgrzewaczy typu junkers lub terma -udrożnienie wężownicy oraz znaczne przedłużenie jej żywotności.
3. Magnetyzery wody w 100% zastępują calgon.
4. Magnetyzery zapobiegają uszkodzeniu bardzo drogich części w pralkach i zmywarkach.
5. Usunięcie kamienia z rur, grzałek, zaworów aż do całkowitego oczyszczenia ich z kamienia.
6. Przedłużenie żywotności instalacji sanitarnej i osprzętu.
7. Kamień na nowo się nie tworzy, istniejący już jest stopniowo wypłukiwany.
8. Poprawa właściwości myjących wody.
9. Zmniejszenie utraty ciepła oraz duże oszczędności poprzez Usunięcie kamienia z Instalacji centralnego ogrzewania spowoduje znaczne mniejsze zużycie węgla, oleju opałowego lub gazu.
10. Poprawa smaku i zapachu wody.
11. Spadek ph wody.
12. Okres bezawaryjnej i bezobsługowej pracy magnetyzerów wody wynosi 30 lat - KUPUJESZ RAZ NA CAŁE ŻYCIE !!!

ZASADA DZIAŁANIA :
Woda dostarczana do gospodarstw domowych i obiektów przemysłowych zawiera wiele różnych substancji mineralnych. Powszechnym i dokuczliwym zjawiskiem jest to, że ich sole krystalizują tworząc wewnątrz instalacji osad popularnie zwany kamieniem kotłowym. Długoletnie użytkowanie instalacji rurowych przy braku środków przeciwdziałających osadzaniu się kamienia może doprowadzić np. do całkowitego zamknięcia prześwitu rur i grzejników. Silne i odpowiednio ukierunkowane pole magnetyczne zmienia właściwości fizyczne wody. Polepszając jej właściwości rozpuszczające nie dopuszcza do wytrącania się kamienia. Powoduje wypłukiwanie osadów już powstałych i doprowadza nawet do całkowitego oczyszczenia instalacji. Poddanie wody działaniu pola magnetycznego zmniejsza także jej napięcie powierzchniowe. Polega to na rozbiciu mostków wodorowych jej asocjatów, przez co poprawie ulegają właściwości myjące.

24 lip 2006, o 14:00
@MODERATOR

spadek ph??, mam rozumieć że moja woda w kranie by skwaśniała jakbym tego używał?? :lol:

Studentem jestem i nikt, kto ma wódkę, nie jest mi obcy.

24 lip 2006, o 14:24
@MODERATOR

http://wiadomosci.onet.pl/1361354,11,item.html

hmmm, ciekawe historyjki o ozonie tam wypisują...

25 lip 2006, o 21:16

blizzard a mogłeś zajżeć do komentarzy np:
Cytuj:
a pewien naukowiec proponuje dla zapobiegnięcia efektowi cieplarnianemu wpompować do atmoswery SO2 właśnie na wysokość tam gdzie jest ozon wobec tego czy się on nie zredukuje
SO2 + O3 --> SO3 + O2

~myślacy, 25.07.2006 20:27

dobre :lol: :lol: a od kiedy ozon powoduje efekt cieplarniany :? a ja głupi żyłem w przekonanieu że on chroni nas :roll: a po drugie koszte zniknięcia tej strasznej substancji ozonu(fuj) będziemy mieli piękny kwas siarkowy zamiast deszczu :P ale najlepsza jest jego ksywa

czy to :

Cytuj:
Ponoc ozon leczy, konserwuje, poprawia urode..sam widzialem w TV reklamy

wiec nie rozumiem,w czym problem?!reklamy klamia,czy naukowce sie nie znaja.

[email protected], 25.07.2006 18:34

nie naukowcy to przecież imbecyle(ale chociaż kobita nie wygłaszała teorii tylko sie zapytała)

25 lip 2006, o 23:31

Jeśli Wam chodzi o to, że tam napisali błąd że ozonu jest za dużo to się mylicie, nie jest to żaden błąd. Ozon jest rakotwórczy, trujący, przyśpiesza starzenie, uszkadza tkanki.
Powstaje z różnych zanieczyszczeń, spalin i innych syfów...
Dobry jest jeśli znajduje się wysoko nad nami ;) ale jeśli mamy nim oddychać to przypał. o.

26 lip 2006, o 09:18
Zasłużony dla forum

Z tego co kojarzę to np w punktach xero ten zapach dziwny to właśnie zjonizowane powietrze w którym powstaje ozon. Miałem kiedyś jonizator powietrza i zapach był taki sam... Oczywiście przebywanie długotrwałe w takich miejscach jest szkodliwe. Nie wiem czemu ludzie sprzedają tego typu urządzenia jak jakieś jonizatory powietrza czy maty ozonowe itd... jedyne co one mogą dobrego robić to zabijać bakterie .Niema wyboru miedzy złymi czy dobrymi bakteriami tylko zabija wszystko... Używany np w szpitalu do wyjaławiania oraz na basenach i oczyszczalniach wody .
Ozon jest dobry jak jest w ozonosferze...

Ostatnio edytowano 26 lip 2006, o 10:57 przez blady, łącznie edytowano 2 razy

26 lip 2006, o 09:41
@MODERATOR

nie chodzi mi o to że ozonu jest za dużo, tylko o to co powoduje jego wzrost...

ta kobita co pisala, że ozon leczy bo w TV markecie widziała to zwykła prowokacja.. :wink:

26 lip 2006, o 10:29
Zasłużony dla forum

Nie wiedziałem gdzie to wwalić, ale w koncu zdecydowałem sie na to miejsce

http://www.mojeforum.net/pirotechnika/z ... vt195.html

read and have... very BIG LOL

Miłej zabawy :wink:

31 lip 2006, o 11:12

no rzeczywiście hehe, a tak poza tym to z trochę innej beczki: r-ry kwasów i zasad przed wylaniem do zlewu trzeba wg przepisów zobojętnić, Ale Kreta "profilaktycznie stosuj co tydzień"...

Obrazek
weź udział:

31 lip 2006, o 12:02
Post odp.
Bardzo to dobrze napisał CTX, kilka krotnie sam pisałem w różnych komnatach na temat O3, oczywistym zagrożeniem jest nadmiar w atm. tego zw. (tzw.efekt cieplarniany) pomijając CO2 co jest oczywiste :)
Wszelkie freony niszczyły warstwę ozonu ktory zatrzymywał promieniowanie UV słoneczne rozkładając się na mniejsze czasteczki,
w dobie rozwoju technologii bardziej int. powinien nas CO2 niż O3
Warstwa ochronna wraca po woili do wczesniejszego stanu dzieki przepisą UN o zakazie emisji freonów !!
Co do tzw. Kreta reklama dzwignią handlu i nakłanianie do stosowania jest formą psycho zakupu :D he hee w koncu okaże sie że domestos jest idealny i bez niego bedą cię atakować wszelkie bakterie :lol:
Wyjdzie na to że Cilit razem z domestosem dostali cifa !! hee hee
pzdr.
eko.

1 sie 2006, o 01:11

osobiscie nie lubię robienia ldziom wody z mózgu twierdzeniem że bakterie są złe i trzeba je tępić, bo w końcu bakterie były związane z ludzmi zawsze, skóra i przewód pokarmowy są pokryte naturalną warstwą bakteri, a teraz nam wmawiają że są złe i trzeba je wybić (np. "zamknij bakteriom drzwi do swojego domu"), nawet zaczęli wmawiać że potrzebujemy pasty "pełną gębą" i w tym celu należy czyścić nawet język - ostatnią ostoję naturalnej flory bakteryjnej jamy ustnej, a środki antybakteryjne past nie wybieraj ą które bakterie zniszczyć... :evil:

Obrazek
weź udział:

2 sie 2006, o 14:22
Zasłużony dla forum

ale naturalny zdrowy oddech nie zawsze jest miły dla osób postronnych :D

2 sie 2006, o 14:57

Apropos magnetyzerów wody - o ile mi wiadomo są one stosowane (z powodzeniem) w elektrociepłowniach i innych fabrykach gdzie się wytwarza parę wodną. Działają nie wiadomo dlaczego, a jednak osad powtający podczas produkcji pary nie "czepia się" ścianek w wymiennikach tylko ma konsystencję szlamu, że tak powiem :)

2 sie 2006, o 17:41
Zasłużony dla forum

Niedługo to wymyślą magnetyzery moczu... Tylko dla płci męskiej :lol:

Pozdro

2 sie 2006, o 19:44
**

przeczytajcie to dokładnie ile tam błędów typu woda to utleniacz
albo woda destylowana to H2O2 ahhaha
oprócz tego po co gotować wode destylowaną ? hahahahaha

http://www.gildia.com/teksty/qade/howto/jak_zrobic_proch_czarny-update

omg :>

7 sie 2006, o 17:18

75g zmielonego azotanu zalewasz w naczyniu 25-ml gorącej wody, tak żeby powstała "papka" (saletra musi się całkowicie rozpuścić).

niech koleś zdecyduje czy ma powstać papka czy całkowicie się rozpuścic :roll:

Obrazek
weź udział:

9 sie 2006, o 16:22

hahaah to mnie dobiło...
przeczytajcie to dokładnie ile tam błędów typu woda to utleniacz
albo woda destylowana to H2O2 ahhaha
oprócz tego po co gotować wode destylowaną ? hahahahaha
choćby po to żeby się rozpuściło więcej saletry?

http://www.gildia.com/teksty/qade/howto/jak_zrobic_proch_czarny-update

omg :>

Tonik bezalkoholowy do giemby mycia (odpryszczania)

skład: blblabla, menthol , alcohol (0,2 g w 100ml dla rozpuszczenia mentolu)

9 sie 2006, o 20:38
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=12271

po co robić luminol? :D

16 sie 2006, o 09:52

no to juz najlepiej pokazuje kto pracuje w sanepidzie.... ale wiadomo że to jest państwo w państwie i sanepid nie musi się tłumaczyć na jakie przepisy się powołuje.... O tym że za swoje decyzje nie odpowiadają przekonała się moja kuzynka gdy otwierała a potem prowadziła sklepik szkolny. A zobaczcie sobie na ostanią wypowiedź, najbardziej zaskakujące, że to lekarz... przynajmniej wiemy kto nas "leczy" (wiadomo o co chodzi, lekarze to są już tylko na zachodzie, zostali głownie ci, którzy ich udają...) i potwierdza się nie po raz pierwszy kto pracuje w sanepidzie. I tacy ludzie decydują o zamykaniu sklepów etc... :evil:

Obrazek
weź udział:

16 sie 2006, o 10:52

Cytuj:
nie ma prawa świecić

Tak samo jak prasowane na mokro HMTD nie ma prawa wybuchnąć. LOL
Cytuj:
To musiała być kwestia załamania się światła

To jest po prostu eee zaj...iście mądre.

16 sie 2006, o 12:38

Przeczytajcie sobie to: http://www.allegro.pl/item119208825_leg ... ratis.html :lol:

16 sie 2006, o 22:50

włączone urządzenia 2500 W z duzym zapasem przy czym nie wszystko pracuje cały czas (telma, telewizol, komputel)
2500 x 0.005 s = 2500 / 500 = 5 Ws (watosekund) energii idzie sie pieprzyć na jeden dzień przy założeniu że mamy zanik raz dziennie. oczywiscie mozna załozyc 10 zaników odejmując jedno zero lub nawet 100 odejmujac dwa zera.
1 W*s = 0,0002777777... Wh = 0,0000002777 kWh co daje
0,0000083333333331 kWh w miesiącu czyli -0,0000999999999972 kWh na rok. pomyślmy więc czy jest sens. Jutro sie dowiem ile energii zuzywa mój domek miesiecznie to wam poweim. jak sie chlapnąłem w obliczeniach to mnie poprawcie. Jutro sprobuje dokladniej obliczyc wszycho bo musze juz spadac.
pozdrovka
swisstack

16 sie 2006, o 23:29

Zaprojektowano w NIEMECKICH LABORATORIACH !!!

:lol:

16 sie 2006, o 23:45

Cytuj:
Zaprojektowano w NIEMECKICH LABORATORIACH !!!

:lol:

powinni dopisac że przez polaków to bym bardziej uwierzył.

17 sie 2006, o 08:26
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,87209.html

18 sie 2006, o 00:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna strona