Dzisiaj odwiedziłem sklep chemiczny w mieście taki z chemikaliami do klopa etc. nie czysto chemiczny labolatoryjny i tam:
perchydrol 35% 300ml - 3,45zł
saletra potasowa 50gram - 1,30zł
a wszystko wzięte ze sklepu CHEMAR w Łodzi na Niciarnianej gdzie jutro się wybieram zlookać co i jak
lol
_________________ Wszystkie fotografie i opisy dostępne dla kazdego w sieci WEB
Kontakt na PW :]
2 sie 2006, o 16:56
Anonymous
Według mnie najlepiej poszukać jakiegoś pożądnego sklepu budowlanego a znajdziecie tam wszystko co potrzeba. W budowlanym który ja znalazlem mogę kupić:
- KNO3
- Toulen (mieszanka acetonu i tolueny - preparat "Nitro")
- Al pył
- CaO
- dekstryna
- H2SO4 36% (mozna samemu stężyc ale to robia samobójcy)
- NaOH (kret)
- Perchydrol 30%
- Aceton cz. (wyprodukowany przez chempur)
I wiele innych, ktorych chwilowo nie moge sobie przypomniec
A zaraz obok w ogrodniczym moge kupić:
- AA
- siarka
- węgiel drzewny
- mocznik (dobry wzmacniacz do AA)
P.S. Lekarstwo o nazwie UROSAL zawiera urotropinę, ale nigdy nie sprawdzalem tego. Wiem tylko, że nie trzeba na niego recepty.
5 sie 2006, o 14:40
koman
**
a pył glinu to w jakiej cenie. i jakie rozdrobnienie? i jaki rodzaj?(frakcja??)
maluje?
5 sie 2006, o 16:16
Mareo
**
możesz powiedzieć jaki to budowlany ? :>
może u mnie w mieście tez jest
a w ogrodniczym ten drzewny węgiel jest w pyle ?
pozdro!
_________________ Nigdy nie zrobiłem żadnej mieszanki pirotechnicznej ani materiałów wybuchowych, a wszystko to co piszę to totalne kłamstwa lub rzeczy skopiowane z innych stron.
5 sie 2006, o 16:18
Anonymous
Węgiel normalny do grila a pył nie ma oznaczeń rozdrobnienia, ale zdecydowanie da sie nim malować. Jest drogi ale ja Al uzywam tylko do MW, a jak chce jakieś fajerwerki to kupuje w skepie chemicznym.
Ten sklep nie należy do żadnej sieci, ale posukać nie zaszkodzi. Na samym początku mojej przygody piro chodzilem po cały mieście i ptalem o różne odczynniki, oczywiście dla większości brzmiało to jak magia.
5 sie 2006, o 16:29
Anonymous
czy nafta świetlna to to samo co zwyczajna nafta?? bo ro biłem na niej miedziana i nic:(
8 gru 2006, o 19:14
mr.chemikkko
Ja ostatnio poszedłem do budowlanego patrze a tam
- kw. solny 27% 4zł/ litr
- kw siarkowy 30% 3zł / litr
- tlenek zynku 5 zł / 150 g
Pani na dowidzenia jeszcze się usimiechnęła i bez problemów.
8 gru 2006, o 19:27
ptaq
To ja na jakimś zadupiu chyba mieszkam bo tak : idę do NOMI i ani perhydrolu ani zadnych elektrolitów. O saletrze spożywczej to w żadnym spozywczaku nikt nie słyszał a w ogrodniczym nie mają ani KNO3 ani NH4NO3 Mieszka może ktoś w Pile i orientuje sie w tym mieście ?
8 gru 2006, o 20:08
deesys
Dołączył(a): 22 paź 2006, o 16:45 Posty: 34 Lokalizacja: Z Liceum Dubois
Pasterz napisał(a):
koleś którego pytałem w castoramie o perhydrol mówił, że z powodu jakiegos prawa dotyczącego narkotyków wycofany został H2O2 oraz aceton ze sprzedarzy
Dostaniesz go na stacji benzynowej.
_________________ ...
8 gru 2006, o 21:40
Alchemik
**
Dołączył(a): 4 gru 2006, o 08:37 Posty: 611 Lokalizacja: Średniowiecze
Powiem Wam, że moje doświadczenie dotyczące hipermarketów jest przeciętne. Gdy jestem w TESCO, to biorę tylko denaturat, 5 litrów wody destylowanej, kilkanaście paczek sody oczyszczonej, kwasku cytrynowego... ale nie widziałem, żeby były tam takie rzeczy jak HCl, siarkowiec...może w OBI będą a po KNO3 to do gospodarczego chodzę, gdzie mają Lizol, Butapren i inne.
Pozdrawiam Alchemik
_________________ ALCHEMICZNA KRUCJATA
Sapentiam, prudentiam et scientiam.
Z rtęcią reaguje dusza...
Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.
8 gru 2006, o 22:45
Anonymous
Elmo napisał(a):
Szlag mnie trafil, ze w tak wielkim miescie jak Krakow nie ma zasranego perchydrolu ...
Jesli piszemy o dobrodziejstwach Hipermarketu
to i ja mam cos ciekawego z działu spożywczego hee hee
eko.
Załączniki:
Ziele_Kolumbijskie_1.jpg [ 19.74 KiB | Przeglądane 12429 razy ]
3 lut 2007, o 23:00
Nuclear
**
Kamis... Życie ze smakiem
_________________ gg 1616087... Powrót księcia ciemności, który uroczyście przysięga nie pisać siana i gromić off-top!
4 lut 2007, o 21:59
Nuclear
**
wczoraj poszedlem do castoramy i postanowilem zobaczyc co tam jest i rozpuszczalniki przejrzalem... otoz... CH2CL2 chlorek metylenu czysty (nie wiem do czego ale zawsze czysty zwiazek) a i jeszcze aceton tech. wreszcie znalazłem... niestety HCl i H2O2 nie ma :/
_________________ gg 1616087... Powrót księcia ciemności, który uroczyście przysięga nie pisać siana i gromić off-top!
6 lut 2007, o 23:11
Anonymous
Polecam Leroy Merlin jeśli ktoś jeszcze nie posiada wodorotlenku sodu do nabycia w czystej postaci 5,50zł za 500g...
7 lut 2007, o 12:15
Nuclear
**
jutro jade do łodzkiej manufaktury a zaraz za nia jest Leroy Merlin wiec wejde a jak sie juz na prawde wkurze to 16 jade na olimpiade z biologii i obok mam slinap cos sie kupi ze szkła a potem do obi albo do chemii łódź albo w koncu zaczne kupowac na forum
7 lut 2007, o 19:25
Nuclear
**
No więc zamierzam coś zrobić dla was pomimo tego, że jestem chemicznym laikiem... spis produktów chemicznych do kupienia w sklepach budowalnych wraz z cenami (wzoruje sie na sklepach łódzkich...) Podam póki co asortyment 2 sklepów...
CASTORAMA Azotan Amonu 5kg - 9,95zł 2kg - 5,20zł
Aceton 0,5l - 6,86zł
Szkło wodne 1l - 4,48zł 0,5l - 3,26zł
Chlorek Metylenu 0,5l - 8,86zł
Benzyna Ekstrakcyjna 0,5l - 4,26zł
Benzyna Lakowa 0,5l - 6,28zł
Denaturat 0,5l - 6,86zł
Węgiel (brykiety) 2,5kg - 8,54zł
Woda Demineralizowana 1l - 1,26zł 5l - 5,33zł
Sól Drogowa (NaCl niejodowane) - nie sprawdziłem
Nie odczynnik: drewniane zatyczki do podłogi (różne średnice, grubość od ok. 8 mm do 11 mm, pakowane zależnie od wielkości... im większe tym mniej) 8,54zł
Zamierzam jeszcze sprawdzić OBI i ewentualne sklepy budowlane mniejszego formatu Mam nadzieję, że będę mógł rozwinąć tego posta o innego sklepy, oraz że Wam się przyda... (dla mieszkańców Łodzi... nie wykupujcie od razu wszystkiego zostawcie coś, bo potem będzie marudzenie, że Nuclear pisze bzdury, bo już nic nie ma
UWAGA... kwas solny jest tam gdzie jest szkło wodne wraz z rozcieńczalnikami i rozpuszcalnikami, a NaOH na półkach z środkami czyszczącymi podłogi i łazienki oraz konserwującymi drewno...
Pozdrawiam,
Nuclear
P.S. Wszystkie "odczynniki" oprócz wody demineralizowanej są czystości technicznej... niestety...
Ostatnio edytowano 11 lut 2007, o 18:52 przez Nuclear, łącznie edytowano 5 razy
10 lut 2007, o 00:30
Panzerfaust_PL
jeszcze byś może kolego napisał w jakim dziale, bo hcl nie widzialem jeszcze a może po prostu źle szukałem
_________________ "Uderzenie kolbą o zlew powoduje jej stłuczenie"
10 lut 2007, o 10:10
Alchemik
**
Dołączył(a): 4 gru 2006, o 08:37 Posty: 611 Lokalizacja: Średniowiecze
Hipermarket OBI w okolicach Bytomia oferuje RO:
chlorek metylenu 0,5 l / 9zł
aceton 0,5 l / 5 zł
toluen 0,5 l / 5 zł
ksylen 0,5 l / 6 zł
Następnie inne odczynniki:
szkło wodne w dużych baniakach (nie pamiętam po ile)
żel do lutowania na zimno (chlorek cynku z dodatkami HCl itp.)
węże z PCV itp.
Ogrodniczy dział:
azotan amonu 1 kg (z dodatkiem magnezu)
mocznik 1 kg (badziewne przechowywanie)
sprzęta do wina i in. (korki, rurki, gasiorki, areometry do alkoholu)
Jednakże nigdzie nie widziałem perhydrolu ani solnego. Ktoś wcześniej wspominał, że jest. Ale ten post tak dla tych, któzy mieszkają w pobliżu, a nie mają gdzie się udać po towar
_________________ ALCHEMICZNA KRUCJATA
Sapentiam, prudentiam et scientiam.
Z rtęcią reaguje dusza...
Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.
12 lut 2007, o 14:12
Patol
Jezeli ktos mieszka kolo Bytomia, Gliwic, Zabrza itp. to moze jechac do POCh-u
_________________ Exoriare aliquis nostris ex ossibus ultor.
Wergiliusz
12 lut 2007, o 14:23
Anonymous
W Leroy Merlin można jeszcze kupić pirosiarczan potasu, chyba 2.50 za 10g oraz zestaw do destylacji (~250 zł).
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, o 16:51 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
13 lut 2007, o 14:31
knapik
Cytuj:
W Leroy Merlin można jeszcze kupić pirosiarczan potasu, chyba 2.50 za 10g jako przyprawa do wina
to nie przyprawa do wina:\ tylko do zbića drożdż
13 lut 2007, o 16:17
Raider
Korpusy z marketów
Jak dla mnie największym dobrodziejstwem marketów są darmowe rurki tekturowe. Długość ok. 22cm, grubość mniej-więcej 3,5mm (zależy od rurki). Są to rurki po woreczkach do warzyw, owoców i pieczywa, które po odwinięciu wszystkich z rolki są poprostu wyrzucane do kosza. Mi się udało wynieść ponad 50 w ciągu dwóch miesięcy, 'przy okazji'. Można się też dogadać z obsługą żeby nie wyrzucali. Mam na myśli markety takie jak Polo, Biedronka, Lidl itp.
16 mar 2007, o 20:45
jaozyrys
@MODERATOR
No odpady z hipermarketów to źródło wielu przydatnych przedmiotów, rozmaitych patyczków, desek, opakowań itd.
Byłem ostatnio w makro, widziałem glukozę 6.50zł/500g
16 mar 2007, o 22:05
wyklety
Dołączył(a): 2 gru 2006, o 14:59 Posty: 14 Lokalizacja: Białystok
hej (1 post ;) ), dzisiaj kupiłem w Lerła HCl 30% o czystości technicznej (pół litra za 4,95). niestety jest on firmy 'Dragon', a z tego co dzisiaj przeczytałem na tej stronie, to nie można im ufać w tym, co naprawdę do tych butelek nalewają. ktoś już miał do czynienia z innymi produktami Dragona? może nie jest aż tak źle? kwas 'pachnie' (a raczej wędruje przez nozdrza prosto do mózgu ;) ) jak prawdziwy ze szkoły.
kupiłem też w lerła odrdzewiacz tej samej produkcji, napisane ma że skład to kwas fosforowy (V) i nic więcej, jest też trochę syropowaty (też jak H3PO4 ze szkoły), ale kilkanaście innych rzeczy też miało nazwy typu lakier/rozpuszczalnik/ do żywic/klejów/yyyy, a w składzie tylko pojedyncza substancja, np. etylobenzen, jakieśtam chlorowcopochodne itp itp.
no i w pięknym plastikowym pudełeczku kupiłem NaOH również dragona w granulkach, nic nie piszą jaka jakość ale mogę na pewno powiedzieć że jest biały ;] a to już sukces chyba ;d .
_________________ "Niektórzy ludzie mają tak otwarte umysły, że wypłynęły im mózgi." ..||.. "o kyrjeelejson, krysteelejson!"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości