Autor |
Wiadomość |
Anonymous
|
Chemicy w TVN Rozmowy w toku
Witajcie bracia po probówce
Miałem dziś telefon od Pani z programu TVN "Rozmowy w toku". (Panią pozdrawiam). Jak mnie pani poinformowała przygotowywany jest odcinek programu na temat chemików amatorów. Oczywiście w zwiazku ze sprawą krakowską. Na dzień dobry zostałem zapytany, czy jestem autorem strony gdzie się jest opisane jak robi się bombę? chodziło o: http://www.alchemik.waw.pl/portal/html/index.php?name=News&file=article&sid=72 I co Wy na to?
|
22 sty 2007, o 20:12 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
|
ja an to: czekam w takim razie na telefon od nich - bo jstem zapisany w agencji kastingowej ktora to prowadzi nabor ludiz do publiki - wiec moze mnie by wzieli
ale tak serio - to fajnie by bylo wiedziec kiedy taki program bedzie - bo by,m pewnie z chacia zobaczyl zdania ludzi
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
22 sty 2007, o 20:15 |
|
|
Marc n
**
Dołączył(a): 4 sty 2006, o 20:40 Posty: 486 Lokalizacja: From Dead Eternity
|
o facet...tylko głupot nie gadaj i czy ja wiem czy to bomba, detonacja nie zachodzi....
_________________ Life is brutal, a CTX bardziej...
|
22 sty 2007, o 20:27 |
|
|
jaozyrys
@MODERATOR
|
Chyba trzeba podjąc temat co można mówić w mediach a co nie.. Czy uświadamiać ludzi, że bombę można zrobić z legalnych zreczy do kupienia w każdym ogrodniczym i spożywczaku, że ta wiedza jest wszędzie, czy lepiej milczeć.. Chyba jednak milczeć, a jeśli temat by zszedł na bomby to kłaść nacisk na edukacyjny i teoretyczny wymiar zagadnienia? Z drugiej strony mozna wspomnieć, że jesli ktoś chce cokolwiek zrobić sobie w domu, jakieś doświadczenie, nawet bezpieczne, to jest to zwykle nielegalne...
PS. Pewnie z kims z vmc tez będą chcieli się skontaktować..
|
22 sty 2007, o 20:43 |
|
|
Front
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
|
Jakos nie wyobrażam sobie Malutkiego Tweenka Tchemika czy DaKo w telewizji ale jak ma byc ktoś z Vmc to ja mogę byc
ale teraz serio przydało by się narodowi polskiemu uswiadomic ze wysadzienie czegokolwiek w powietrze nie jest trudne. I chemik amator to nie to samo co terrorysta.
edit w kazdym "fachu" debile się znajdą. niestety
Ostatnio edytowano 22 sty 2007, o 21:33 przez Front, łącznie edytowano 1 raz
|
22 sty 2007, o 21:05 |
|
|
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2574 Lokalizacja: Krakow
|
po pierwsze to ja bym odroznil chemika amatora od idioty
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
22 sty 2007, o 21:24 |
|
|
Marc n
**
|
a ja bym odróżnił MW od MP bo ciemnota straszna i ze MW bez MWI to w 97% przypadków to możesz tym w kominku palić ( taki trotyl np. )
|
22 sty 2007, o 21:36 |
|
|
Leland
|
Ja mysle ze powinno zostać tak jak jest, im mniej ludzie wiedza tym lepiej.
_________________ Bole chudiyan, bole kangna
Haai main ho gayi teri saajna
Tere bin jiyo naiyo lag da main te margaiya
|
22 sty 2007, o 21:47 |
|
|
SUMAR
|
Świeta prawda i nie miec lepiej do czynienia z mediami ,pismakami,organami państwowymi etc... a jezeli juz ktos wykradl ta wiedze to z daleka od ludzi bo to kurw* ich mocno w oczy kłuje
Jak ja to mowie mozna robic wiele rzeczy ale myslec przy tym
pozdro
SUMAR
_________________ niewazne jak wąską furtką przeciskac sie mam co spotka mnie z litanii kar sternikiem wlasnych losow jestem sam wlasnej duszy kapitanem
|
22 sty 2007, o 21:55 |
|
|
Front
Dołączył(a): 4 cze 2006, o 20:19 Posty: 1039 Lokalizacja: Warszawa
|
juz widze Ewę Drzyzgę jak zapowiada: przywitajmy DaKo(pozdrawiam) jednego z administratorów największego w polsce internetowego portalu terrorystycznego powiązanego al kajdą
|
22 sty 2007, o 21:59 |
|
|
Marc n
**
|
heh...a ja bardziej widzę jakiegoś debila któremu wcisną text zeby nagadł 1000 pierdół... sumar ma racje jako tako nikt z nas zeby sie nie mieszał... i tak przegramy i tak wcisną innym ludziom tego czego oni chcą... pokazą 20 filmików detonacji i nawet nie zapytają się o prawa autorskie ( co po niektórzy moga sie nieźle dorobić :D:D ) i potem jest kazdy chemik to terrorysta który tylko marzy o wysadzeniu szkoły... paranoja...
|
22 sty 2007, o 22:10 |
|
|
Kein
Dołączył(a): 14 gru 2005, o 19:30 Posty: 693 Lokalizacja: Grudziądz / Gdańsk
|
Nie ma sensu iść do telewizji z kilku względów, które już nadmienili moi przedmówcy. Jednak z jednym sie nei zgadzam, mianowicie żeby pozostało tak jak jest. Ludziom trzeba wyperswadować że nei jestteśmy terorystami, ale to i tak na nic się nie zda. A co mama przeciw żeby iść do telwizji?? A mianowicie to że każdy z nas walczy o jako taką prywatność, a jakby mnie ktoś zobaczył w telewizji np. ze szkoły lub osiedla to by napewno znalazło się paru amoatorów mocnych wrażeń, któzy by dręcyli mnie tekstami typu "ej zrób mi bombę". Miałem już z takimi doczynienia i naprawdę ciezko się ich pozbyć, a w szczególności wbić do łba że to nie zabawa. Dlatego jeżeli dostaniecie telefon to odradzam wam tę chwilową "sławę" bo z tego same kłopoty tylko wynikną.
Pozdro
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
GG:3716505
|
22 sty 2007, o 22:46 |
|
|
Anonymous
|
Macie racje z tą "cenzurą" pirotechniczną, ale jak kogoś dobrze "kasią" zmotywują, to poleci do "rozmów w tłoku" tempem błyskawiczno-odrzutowym.
|
22 sty 2007, o 23:21 |
|
|
Marc n
**
|
ja ci znajde 30 os co za 100 zł poda sie za mitycznego Themika... i opowie o 50 skonstruowanych rurobombach
|
22 sty 2007, o 23:30 |
|
|
Spirol
|
HeHe w tym poście ścierają sie dwie racje bo w sumie lepiej sie nie pakować do tego programu żeby nawet potem problemów nie mieć a z drugiej strony jak inaczej uświadomić ludzi nie robiąc tego masowym przekazem który to jest najsilniejszą manipulacją na świecie Ni w te dobrze ni we w tę
Swoją droga jak nikt sie nie zgodzi to zaczną sypać euro, dolarami i złotówkami żeby program sie tylko odbył...lol To pójdzie nawet człek nie mający o tym pojecia i wtedy bedzie jeszcze gorsze mniemanie o chemii i pochodnych..
Temat bez rozwiązania
Ostatnio edytowano 23 sty 2007, o 00:01 przez Spirol, łącznie edytowano 1 raz
|
22 sty 2007, o 23:59 |
|
|
Jack21
Dołączył(a): 21 sie 2006, o 18:59 Posty: 60 Lokalizacja: Łódzkie
|
Fakt, chętnych do tego programu na pewno nie zabraknie. Mam nadzieje, że jak ktoś z forum dowie się kiedy konkretnie będzie ten odcinek to nie zapomni powiadomić o tym innych forumowiczów.
_________________ Jack21
|
23 sty 2007, o 00:00 |
|
|
Madilio
|
Ja myslę, że nawet jak ktoś z nas poszedłby do TVN-u to Redaktorzy Prowadzący program tak by go poprowadzili, że niezależnie od tego co byśmy powiedzieli i tak by wyszło, że jesteśmy terrorystami i zagrożeniem. Takie programy nie mają na celu wymiane poglądów, tylko utwierdzeniu, że kązdy mający w domu probówkę jest BE.
|
23 sty 2007, o 12:27 |
|
|
bitejug
|
Ja tam tego programu nie oglądam i to chyba na żywo nie jest, więc by wszysytko pewnie tak posklejali, aby były te najciekawsze wypowiedzi.
Albo by do szklanki z wodą odrobinę jakiegoś środka dodali np taki jak w matrixie dawali Morfeuszowi aby wyszystko wygadał.
W sklepach zwierzęcych są poidełka dla chomików z probówek.
23 sty 2007, o 15:53 |
|
|
doomEL
Dołączył(a): 16 gru 2006, o 22:48 Posty: 105 Lokalizacja: Poznan
|
hm... ciekawy moze byc program, al nie ze wzgledow merytorycznych! napewno znajda sie inteligentni ludzie ktorzy beda w stanie wytlumaczyc roznice miedzy zamachem terrorystycznym a detonacja (tak mi si przypomnial film babel i pierwszy watek:D)! MW same w sobie nie zawsze musza byc grozne, dopiero w polaczeniu z MWI jest gorzej! Z drugiej strony co za problem opowiedziec o pirotechnice jesli byloby sie tylem i w cieniu:D tylko ja nie chce byc jak terrorysta albo zlodziej komorek:D
_________________ - Zimno w ch**.
- A mi w rece!
Alternatywne Forum Gitarowe - www.gitara-online.pl
|
27 sty 2007, o 23:59 |
|
|
Pasterz
Dołączył(a): 25 wrz 2004, o 17:32 Posty: 138 Lokalizacja: Warszawa
|
Wszystko zależy od dziennikarza, na jakiego się trafi. Jeśli będzie to ktoś w stylu faktu to wiadomo, że powycina sobie odpowiednie kawałki zmontuje i wyjdziemy na wrogów publicznych. Mam nadzieję, że jeśli ten program się odbędzie to pójdą do niego osoby o dużej wiedzy i odpowiednich zdolnościach retorycznych aby nie dać się przegadać przez jakiegoś idiotę. Ja jestem za udziałem w takim programie. Co do niemiłej sławy to przecież nikt nikogo nie zmusi, aby pokazał swoją twarz.
28 sty 2007, o 00:28 |
|
|
beaker
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 23 wrz 2006, o 18:25 Posty: 149 Lokalizacja: Świętokrzyskie
|
Pasterz dobrze gada, jesli juz to nie osoba ktora "bedzie dukac" i "yyyyy"
"no i se..."
wygadanego cwaniaka trza
28 sty 2007, o 12:43 |
|
|
blizzard
@MODERATOR
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29 Posty: 703 Lokalizacja: behind enemy line
|
To ja bym tam CTX-a puścił Wszystkim by bany powlepiał i ustawił w szeregu i nie byłoby już żadnego gadania o terrorystach
28 sty 2007, o 14:32 |
|
|
doomEL
Dołączył(a): 16 gru 2006, o 22:48 Posty: 105 Lokalizacja: Poznan
|
no fakt i w sumie to by to na dobre wyszlo bo by ludzie pomysleli ze jak wszyscy tak dbaja o BHP to nie ma sie co bac! Zastanawia mnie czy beda zaproszeni takze saperzy wojskowi lub policyjni!
_________________ - Zimno w ch**.
- A mi w rece!
Alternatywne Forum Gitarowe - www.gitara-online.pl
|
28 sty 2007, o 17:05 |
|
|
Dawidq
**
|
Taa... zaraz po takim spotkaniu z TVN , będą ino czekac ludzie CBŚ , ABW itd żeby zrobic Nam rewizje w domku co trzymamy ... oczywiscie wszytko będzie uznane z MW np mąka , węgiel itd... :] Ludzi z drugiej strony trzeba uświadamiac powoli kto to jest pirotechnik a kto to jest piroman ... albo terrorysta dla nich petarda a Oktogen to to samo - robi huk i oczywiscie zabija. Może założyc jakieś koło pirotechników amatorów , niech każdy będzie miał legitymacje i opłacał ją , przejdzie testy wszytskie itd ... musi miec wkońcu jakąś wiedze... półki jakieś na odczyny , i wogóle wszystko miodzio , Wtedy może piro widowiskowa byłaby legalna ... ale tak to ta Polityka jeszcze gorzej robi ... niemamy gdzie odpalac , musimy wszystko w ukryciu , wszystko nielegalnie ... Nie da się załątwi jakiejś petycji czy czegoś , zebrac ileśtam Nasi pokazac jaką jesteśmy grupą, dbamy o BHP , odpalamy na poligonach , dużo lontu dajemu i Żeby Rząd Nas jakoś zagospodarował a nie że my terroryści odrazu... [/quote]
_________________ http://adbux.org/?r=Dawidq ZARABIAJCIE KASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
28 sty 2007, o 18:14 |
|
|
DMchemik
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 17:00 Posty: 1595 Lokalizacja: Skoczów
|
tak jak przedmówca powiedział, prędzej bym się policji, CBŚ spodziewał w domu niż amatorów mocnych wrażeń, tak jak już mój przedmówca powiedział. Pozatym wtedy byłbyś już na szczytach sławy, bo mówiliby o tobie i we wszystkich dziennikach, i w gazetach i w wiadomościach w sieci. Oczywiście nawet gdyby ci się upiekło i tak mieliby cię na oku i urządzaliby prowokację, żeby jednak cię przycapnąć. A jeśli już o amatorach mówiwmy, to prędzej bym się amatorach pewnych środków biologicznie aktywnych spodziewał, niż takich co chcą wybuch zobaczyć...
_________________ Sprzedam wodorotlenek sulfurylu SO2(OH)2, również w postaci r-rów o żądanym stężeniu. Cena do negocjacji.
weź udział:
|
28 sty 2007, o 21:09 |
|
|