Autor |
Wiadomość |
=MaLuTkI=
@ADMINISTRATOR
|
 znowu nowy egzamin na prawko ??:|
Witam
Przed chwila Tata mi powiedział że podpisali nową ustawe o egzaminie na prawko, tzn
- 2500 pytan teoretycznych
- testy psychologidzne
- drozsze prawko
to prawda?? kiedy to ma wejsc? bo bym sie załamał jak by mnie to złapało
pozdr.
10 lut 2007, o 14:04 |
|
 |
bober7
Dołączył(a): 13 gru 2006, o 23:54 Posty: 38 Lokalizacja: z Nienacka
|
Moja mama ma troche inne info (własnie zdaje prawko 17 ma egzamin) że jest 3000 pytań, a masz udostępnione tylko 800 z których się możesz uczyć no i to będzie od przyszlego roku... przerąbane...
|
10 lut 2007, o 14:10 |
|
 |
blizzard
@MODERATOR
Dołączył(a): 17 sty 2006, o 00:29 Posty: 703 Lokalizacja: behind enemy line
|
niestety stary, kursańci mają teraz wyjeżdzić więcej godzin co skutkuje o około 200zł droższy kurs + psychologia. Inne bajery pewnie też zdrożeją. Na szczęście swój egzamin zdałem dwa tygodnie temu:d
10 lut 2007, o 14:11 |
|
 |
Bystry
|
 odp.
ja jeszcze czytałem, że mają być maty poślizgowe po to żeby kierowcy umieli się zachowywać w czasie poślizgu i jeszcze mają jeździć z zielonym listkiem, to znaczy, że to jest świeży kierowca  i nie może mieć więcej niż 3 wykroczenia drogowe w ciągu 7 miesięcy od zdania prawa jazdy, bo za 1 jest upomnienie, za 2 kara grzywny, a 3 to już zabranie prawa jazdy .... wchodzi też od nowa ustaw a o prawo jazdy dla 16 latków. Chodzi o to, że każdy 16 latek może już zdawać testy na prawo jazdy i co jest pojebane  musi być przy nim wyszkolona osoba mająca więcej niż 18 lat i za szkolenie tej osoby też trzeba płacić dodatkowo. Ceny ogólnie pójdą w górę prawka  i testy mają być trudniejsze .... testy na psychikę, testy na koordynacje ruchową  ciekawe czy będą też testy na dysleksje ...

|
10 lut 2007, o 16:25 |
|
 |
Leland
|
Cholera jasna, a ja cały czas przekładam sobie kurs. Chyba musze isc jak najszybciej, tak bedzie najlepiej.
_________________ Bole chudiyan, bole kangna
Haai main ho gayi teri saajna
Tere bin jiyo naiyo lag da main te margaiya
|
10 lut 2007, o 17:24 |
|
 |
Kein
Dołączył(a): 14 gru 2005, o 19:30 Posty: 693 Lokalizacja: Grudziądz / Gdańsk
|
A ja mam w dupie tych capów z rządu, mam prawko juz 4 miesiące, zanim cokolwiek wprowadzą minie mi już pól roku i nie będę musiał bulić za ten dodatkowy kurs z matami poślizgowymi i z uderzaniem w manekina, zresztą po co to? Żeby wiedzieć jak zabijać ludzi na masce samochodu....żenada, takie cuś koło 150 złotych ma podobno kosztować, listki niech sobie wsadzą w dupę, to jest potem ciężko zdjąć z szyby. I podobno chcą jeszcze wprowadzić takie cuś że niedoświadczony kierowca (mniej niż dwa lata prawo jazdy) po zdobyciu 3 wykroczeń ma zabierane prawo jazdy, ich za przeproszeniem pojebało, a czym różnie się ja od starego capa co się ledwo trzyma kierownicy i może w każdej chwili za nią umrzeć, łamie przepisy bo niedowidzi etc. Takimi to się nie zajmują, szkoda słów.
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
GG:3716505
|
10 lut 2007, o 18:37 |
|
 |
Bystry
|
 odp.
Mała pomyłka Kein  nie 2 lata a 7 miesięcy po wyrobieniu prawa jazdy  Czytaj dokładnie moje posty 

|
10 lut 2007, o 18:45 |
|
 |
blizzard
@MODERATOR
|
Kein skoro my już ammy prawko to nam nic nie mogą już dołozyć, prawo nie działa wstecz
btw, jak tam to Twoje paliwko 
10 lut 2007, o 19:17 |
|
 |
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2580 Lokalizacja: Krakow
|
blizzard i tu sie mylisz - bo jak Ci zabiora z jakirego powodu prawko - to aby je odzyskac musisz ponownie zdawac egzamin - ale na nowych zasadach
a pozatym cos mi sie wydaje ze badania prychomotoryczne powinny byc robione minimum co 2-5 lat, przynajmniej bylo by wiadomo czy dana osoba jeszcze powinna miec prawko
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
|
10 lut 2007, o 19:33 |
|
 |
jaozyrys
@MODERATOR
|
Dodatkowe testy i teorie można znieść, ale wyższe ceny na pewno nie! Niedługo prawko będzie droższe od samochodu z papierami.. 
|
10 lut 2007, o 19:49 |
|
 |
Alchemik
**
Dołączył(a): 4 gru 2006, o 08:37 Posty: 611 Lokalizacja: Średniowiecze
|
Ja zdałem prawko 1.09.2006 - jestem z siebie bardzo dumny  przestałem się przejmować tymi ludźmi. Na kursie nauczyli mnie ślizgać się autem, wszystkiego, co potrzeba, a mój dziadek - zawodowy kierowca karetki - nauczył mnie takich sztuczek na asfalcie (i nie tylko), że żadna trasa mi nie straszna. Wiadomo - wprawa idzie dopiero z treningiem, ale zawsze staram się jeździć najostrożniej, jak mogę.
Pozdrawiam Alchemik
_________________ ALCHEMICZNA KRUCJATA
Sapentiam, prudentiam et scientiam.
Z rtęcią reaguje dusza...
Eksperyment prowadzi do poznania. Teoria do wiedzy. Synteza tej pary - mądrością staje się w głowach najwytrwalszych.
|
10 lut 2007, o 20:48 |
|
 |
bober7
Dołączył(a): 13 gru 2006, o 23:54 Posty: 38 Lokalizacja: z Nienacka
|
według mnie to oni chcą jescze bardziej obniżyć zdawalność.... zeby tylko kase ciągnąc bo im malo, i kazdy się ze mną zgodzi, że kasy nigdy za wiele 
|
10 lut 2007, o 22:33 |
|
 |
blizzard
@MODERATOR
|
jeszcze bardziej obniżyć zdawalność, dobre
pamiętam jakby to było dziś jak 26 stycznia tegoż roku zdawałem prawko. Lewa noga na sprzęgle tak mi się trzęsła że myslałem że kierownice urwie  I całą droge myślałem "w morde wymusiłem/ obleje mnie, nie Wojtek, nie wymusiłeś, miałeś pierwszeństwo/ uspokój sie/ nie denerwuj" 
10 lut 2007, o 23:25 |
|
 |
Kein
|
paliwka mi sie juz nie chce robić, nie mam reaktora, to było raczej tylko tak testowo zrobione  , a odnośnie tego że prawo nie działa wstecz, ono nie bedzie działąć, po prostru osoby któe są wg (ustawy młodymi kierowcami) podlegają pewnym restykcjom, i nie ważne czy zdawałeś przed wejścfiem u stawy czy po wejsciu jeżeli łapiesz się na młodeogo kierowce to masz problem, 
_________________ Dumny student Politechniki Gdańskiej i jej wspaniałego wydziału Chemicznego na kierunku Biotechnologia !
|
11 lut 2007, o 12:30 |
|
 |
Patol
|
Mam nadzieje ze do tego czasu kiedy ja bede zdawac to troche obniza poziom...
_________________ Exoriare aliquis nostris ex ossibus ultor.
Wergiliusz
|
11 lut 2007, o 14:27 |
|
 |
kul3k
|
W Stanach prawo jazdy krajowe jak i międzynarodowe robi się 48h krajowe 7 $ międzynarodowe 15 $ w sumie każdy zdaje ! W Polsce powinni jeszcze wprowadzić podatek od posiadania prawa jazdy !
_________________ http://www.repliki-broni.pl
|
11 lut 2007, o 15:51 |
|
 |
Kein
|
hehe stany a Polska, w Polsce chcą jeszcze bkowe wprowadzić, teraz juz średnai zdawalnosć za pierwszy razem wynosi około 20% chcą obnizyć do 5%, im chyb chodzi o obniżenie improstu uzywanych aut z zagranicy.
|
11 lut 2007, o 18:13 |
|
 |
ViValdis
**
|
To co teraz sie dzieje to juz przesada. Kumpel zadawal prawko w pazdzierniku i na gorca jak sie zatrzymal to instruktor wysiadl z samochodu podszedl z przodu i powiedzial ze stanol za daleko od lini o 2 cm  . Do cholery przeciez przez maske nie widac czy sie staje centymetr czy dwa przed linia i go kutas oblal. Ja trafilem ta takiego w miare. Ale tez sie motalem glownie przy sprawdzaniu auta. Wlaczylem kierunkowskaz i sie mnie gosciu pyta co wlaczylem a ja na smierc zapomnialem  powiedzialem, ze migacz a on mnie opierniczyl potem jak mnie zjebal przypomnialem sobie ze kierunkowskaz. Nerwy robia swoje. Ja sie przed moim egzaminem nazarlem sie tabletek uspokajajacych i jakos zdalem za pierwsyzm razem.
_________________ ViValdis
|
12 lut 2007, o 10:53 |
|
|