Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
krew 

oddaŁeś już krew??
tak 1X 7%  7%  [ 9 ]
tak wiele razy 11%  11%  [ 14 ]
jeszcze nie ale kiedyś oddam 81%  81%  [ 99 ]
Liczba głosów : 122

krew 
Autor Wiadomość
**

Mój kumpel niedawno poszedł oddać krew. To jak usiadł na fotelu zobaczył igły i jak mu wbijali to zemdlał :) i nie pobrali mu krwi :) Pewnie ze mną by było to samo bo ja też okropnie się boję igieł itp.

7 sie 2007, o 20:46
**

jak dochodzi do mnei ze zaraz mi wbijom igle to ciarki mi przechodzom ale ale przestajom jak twardo zaczne patrzec na igle i zaczne gleboko oddychac ;)

7 sie 2007, o 22:06

Pewnie ze mną by było to samo bo ja też okropnie się boję igieł itp.

faceci i takich malutkich igiełek sie boją :lol: to nie patrz na igłe, tylko na pielegniarke :wink:

Zapraszam na portal przyrodniczy (http://www.biomist.pl) i na dyskusję na forum (http://forum.biomist.pl)

Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie:
http://forum.biomist.pl/regulamin-konku ... t307.html/

7 sie 2007, o 22:40

7 sie 2007, o 23:25
moze facet tez mu sie spodoba :lol: :lol: :lol:

8 sie 2007, o 07:53
**

raz dziewczynka raz chuopaczek ;)

nie robcie offtopa ...

8 sie 2007, o 08:56

ja tys sie boje igieł!!!! :? szczególnie tych dużych. Kiedyś byłem na pobieraniu krwi to najpierw mi baba wzięła zwykłą strzykawką i powiedziała żebym jechał do bielska na jakiś specjalistyczny oddział i tam mi jedna pobierała takim czymś co składało sie z jednej części strzykawki i igły i takiej ampułki. I nabrała mi trzy takie ampułki duże chyba po 25 ml. Potem trzy dni nie mogłem dojść do siebie... :x

Obrazek

Obrazek

8 sie 2007, o 12:29
**

Mi wystarczą szczepionki :? Jak mi wkłuwają to robię się blady jak ściana :) Nie mówiąc już od pobieraniu krwi gdzie trzeba być podłączonym do "tego czegoś" około 10min z 1,5mm średnicą igły w łapie :cry: Jak na dzień dzisiejszy to raczej odpada może kiedyś jak się odważę :)

Pozdrawiam

8 sie 2007, o 14:09

nie no ja tam kocham igły i te grube i te chudsze, a zastrzyki w żyłe mmmmmmmm I love it. Krwi niestety nie moge oddawać bo nie mam 18lat ale jak już bede miał to dam ile wylezie :wink:

8 sie 2007, o 17:29

Jeśli skończe 18 i nie będzie komplikacji też będe należeć do dawców krwi. :D

8 sie 2007, o 19:22

Może kiedyś swoja krew oddam :twisted: ALe słychałem że takiej krwi jak ja mam nie potrzeba oddawać bo moge przyjąć każdą a moją może tylko moja :lol: :lol:

I ZACZNIJ ZARABIAĆ!

10 sie 2007, o 21:34

sorki ze sie wtrące ale niewiem czy wszyscy wiedza ze szpitale płacą za krew stacji krwiodactwa!!! więc my odajać krew za darmo (niemowie o czekoladzie :) to na tej kwri dobrze zaraia taka stacjia krwiodastwa.
a wracając do tych nieterylnych igieł itp jak zauważyliście pomyłki sie wszedzie zdażają i niema ruguły że odajac krew zarazisz się czym olbo ze na 1000% nic niezłapiesz niczego.
pozdrawiam

11 sie 2007, o 10:36

Ooo nawet Krwiodawcy sa na tym forum :) Prosze jakie doborowe towarzystwo znalazłem :lol: A więc ja(jak na razie, bo nie mam zamiaru na tym pozostac) oddałem krew 4 razy, byłem tydzień temu by oddac, ale mój poziom hemoglobiny spadł do 13.2 i mnie nie chcieli...mama do Holandii pojechała i nie ma komu obiadów gotowac i teraz są efekty :wink:

13 sie 2007, o 23:58

Ja jeszcze nie mogę oddawać krwi ponieważ nie jestem pełnoletni,
ale jak już skończę te 17 lat to będę oddawał chyba że będę chory czy coś. I chcę żeby gdy umrę moje organy trafiły do potrzebujących.

NIE BóJCIE SIę CHORóB I TAK KIEDYś UMRZECIE

14 sie 2007, o 17:14
**

NIE BóJCIE SIę CHORóB I TAK KIEDYś UMRZECIE

No tylko pytanie czy wcześniej czy później ja wolę trochę pożyć

PS. Nie chodzi mi o oddawanie krwi że mogą być tam choroby itp. tylko o całokształt twojej "filozofii"

Pozdrawiam

14 sie 2007, o 19:36

A mi w tej wypowiedzi chodzi właśnie o niby zakażone strzykawki :D

14 sie 2007, o 19:42
**

nie niby bo sa na real takie przypadki ... trza miec seryjnego pacha zeby na to trafic ale jak najbardziej to mozliwe i trza sie z tym liczyc i nie chrzanic mi ze tak nie jest :roll:

15 sie 2007, o 14:37

Mój brat ma wielkiego pecha, ale już kilka razy oddawał krew i na szczęście się nie zaraził...

15 sie 2007, o 20:20

Zaczyna mnie wkurzać te gadania że można się zarazic podczas odawani krwi. Ryzyko jest takie samo jak podczas szczepienia czy jakiegokolwiek zastrzyku niezależnie czy w domu, szkole, przychodni czy w szpitalu! Zawsze może sie zdażyć niesterylna strzykawka! ale jedno trzeba przyznac ryzyko jest bardzo znikome!!! Większe ryzyko jest przy w solonie tatuazu!!
Podsumówując zawsze i wszedzie jest ryzyko zarażnie sie czegoś tylko ze w jednym przypadku jest większe a w innym mniejsze. a co chodzi odawanie krwi (szczepionki itp) to ryzyko naprawde jest znikome!!

A tak na margnesie niech każdy sobie policzy ile razy pobierali mu krew, ile dostał szczepionek, czy jakich kolwiek zastrzyków. i popyta sie kolegów/koleżanek kto się zaraził podczas takich zabiegów! to naprawde sobie uświadomicie że ryzyko jest mniej niż znikome!!
pozdrawiam

16 sie 2007, o 14:00

jasne że możesz zarabiać :D możesz odliczyć od podatku:D

PS
każdy sposób jest dobry by choć 1 zł wyszarpać państwu bo oni nam więcej zabierają

24 lut 2008, o 00:39
Post odp.
Nie każda religia czy sumienie pozwala oddać krew !! nie negujmy tych co mają inne zdanie !!
Oddawanie ew. krwi powinno być Honorowe nie pod jakim kolwiek przymusem , nie oddawałem oddawać nie będę i mniemam zamiaru.
W jakim celu mam to robić ? jeśli kiedy potrzebuję musze zorganizować dawców wśród znajomych lub rodziny !! jesli juz tego typu zajscie zaistnieje to upomina sie o zwrot dany szpital czy pogotowie !!

Od tego sa Ubezpieczenia Społeczne i NFZ wpłacając comiesięczne składki rosnące niebotycznie powinienem wymagać za własne pieniądze opieki takiej jak mi sie należy !!
Rosnące pragnienia bardziej należytych dochodów w Służbie Zdrowia jak sama nazwa wskazuje jest mylną ! należne pieniądze należą sie każdemu w każdej dziedzinie !!
Jako górnik, lekarz czy pielęgniarka dopominamy sie o wyższe zarobki ,oki bedą wyzsze tylko czyim kosztem ?
Ubolewając nad tragikomedią w białych fartuchach możemy zrobic podobna ?? Nisko opłacanych przedstawicieli sfery budżetowej w instytutach i uczelniach wyższych, mgr. i mgr. inż. zatrudnianych wg/ płac śmiesznie niskich
,ew. docentów którym z doświadczenia wiem ze nie bardzo sie należy z racji ograniczenia pewnych funkcji mózgu,
pozdrawiam
eko

24 lut 2008, o 01:59
@MODERATOR

a ja powiem tyle, ze mam paniczny strach do igieł i jak mam pobierana krew to po zabiegu od razu mdleje :roll: wiec krwi bym nie oddal

24 lut 2008, o 11:59

Ooo nawet Krwiodawcy sa na tym forum :)

są nawet ludzie z ekipy krewniacy.pl :P

26 mar 2008, o 18:54

jak za kilka lat skończe 18 to może oddam jak przejdzie mi paniczny strach przed igłami. Kiedyś szlag mnie trafiał bo lekarz zażyczył se wyniki krwi a zawsze miałem i mam żyły cienkie i niewidoczne jak u osiemdziesięcioletniej babci :? i wkuwali mi sie ok. 20 razy. niektórym to przechodzi niektórym nie; ja ciągle nie moge sie pozbyc koszmarów jak kiedyś wychodziłem z szatni ktoś popchnąl drzwi i dostałem klamką po oku i musieli operowac mnie w wejcherowie brrrrr wkuwając mi igły koło oka :x

3 kwi 2008, o 23:09
@MODERATOR

nie wiem czy pisałem o ty, nigdy nie miałem zbyt dużej ochoty na oddawanie krwi, ale koleszka jechał, nie chciało mu się samemu (wiecie jak to za kierownicą, warto mieć do kogo gębę otworzyć) więc pojechałem z nim i oddałem. jeden jedyny raz i powiem szczerze, spodobało mi się jak się fajnie po tym zasypia:D oddam na pewno jeszcze nie raz.

aha co do tych żył to ciekaw jestem od czego to zależy? całe życie mam ciśnienie idealne, a żyły jakby miały za moment popękać, jak graffiti na ciele. skąd po co i na co to takie wielkie rośnie :lol:

3 kwi 2008, o 23:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona