Hej no chyba dobrze rozumiesz. treść Help po polsku z płyty:
Rysunki i animacje (Figures and Animations)
[...] Animacje wyświetlają się w tej samej ramce, co rysunki. Ich wyróżnikiem jest umieszczona u dołu listwa kontrolna. Animacje mogą być powiększane i zmniejszane w taki sam sposób jak rysunki. Listwa kontrolna pozwala uruchomić, zatrzymać i przewinąć animację.
Animacje można wyświetlać tylko na komputerach, na których zainstalowany jest program QuickTime. Program ten można zainstalować z niniejszej płyty CD-ROM:
PC
W przypadku systemu Windows™ 3.1 lub 3.11 kliknij dwukrotnie na plik Qt16inst w folderze Qtpc i postępuj zgodnie z instrukcjami, ukazującymi się na ekranie.
W przypadku systemu Windows 95™ kliknij dwukrotnie na plik Qt32inst w folderze Qtpc i postępuj zgodnie z instrukcjami, ukazującymi się na ekranie.
No i jak się kliknie na to to same cuda albo instaluje quicktime albo wtyczki do IE. I tak postepowałem: najpierw zainstalowałem Quick Time z neta ( bo wersja na płycie jest .. co by dużo nie mówić bardzo ,,prymitywna" - grube przyciski kanciaste elementy itp. ) później te pluginy do IE i zrestartowałem kompa. Włączam i .. nic! Po prostu nic. Mówie pewnie ten Quick time jest za nowy jak na te płytę - odinstalowałem wszystki i od początku zacząłem wszytsko. Najpierw zainstalowałem to na płycie co było Quick time for windows ten stary brzydki program. Nastepnie wtyczki -> restart oczywiście i znowu nic. Skrajna rozpacz... coś co powinno działać nie działa... nic do dac nic ująć tylo k*** usiąść i płakać. Jedno tylko jest w zasadzie pewne. Po zainstalowaniu jednego Quick time'a lub drugiego filmiki się otwierały ale tylko jak się weszło do pliku WEB zawierającego animacje. Oprócz tego że animacje nie działają nie mozna nic ściągnąć bezpośrednio będąc w programie bądź wejśc na strone www. Dopiero wszytsko się otwiera jak się wejdzie w pliki. Wnioskuję wiec że problem tkwi we wtyczkach. Jednak skoro sa załączone to dlaczego to dziadostwo nie działa? najgorsze to to że ten IE to jeden wielki SHIT i zawsze są znim problemy np. otwieranie/ blokowanie okienek z danych stron - masakra. Dzięki za radę będe próbował