nie myl kasu cytrynowego spozywczego, z kwasem cytrynowym o danej czystosci
a do tego kwasku z kwasem
samo to ze kwasek cytrynowy zwie sie kwasem oznacza tyle ze nie jest to w 99.99% kwas cytrynowy, tylko pewnie tak z 70-80% + dodatki
i to samo tyczy sie ceny
inne opakowania/marketing etc.
do tego zawsze mniej oplaca sie kupowac w mniejszych opakowaniach, a jeszcze mniej w spozywczakach (vide tak popularna na tego typu forach saletra
)
i jak mowie cos moze miec czytsosc techniczna spozywcza i cz.d.a. (mowimy o dokladnie takeij samej substancji)
i to cz.d.a. nie nadawac bedzie sie do spozycia, a techniczne bedzie
choc techniczne ma wiecej zanieczyszen sa one nieszkodliwe dla organizmu ludzkiego, natomiast cz.d.a. ma mniej zanieczyszczen ale sa to zanieczyszczenia szkodliwe - wynika to z technologii produkcji danych substancji o danej czystosci
nie wiem dokladnie jak jest z kwasem solnym cz.d.a. i tech.
czy technologia produkcji sie rozni czy tez nie
ale np. produkowac sode kaustyczna mona na wiele sposobow roznej czystosci i przykladowo pozniej mozna z niej mydla robic, ale jesli nie jest produkowana w technologi elektrolizy z amalgamatem - bo moze powodowac to dostarczanie Hg do produktu, a z elektrolizyt wyjdzie Ci bardzo czysta soda kaustyczna