Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
kazeina 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2004, o 23:13
Posty: 30
Post kazeina
Mam pare pytanek odnośnie produkcji kazeiny.Puzniej będze produkowal nitrokazeine.
1.które mleko będzie lepsze takie ze sklepu w worku czy prosto od krowy?
2.który kwas będzi elepszy octowy czy mlekowy?


(thx za fatyge:D)


2 lut 2005, o 18:05
Zobacz profil
******

Dołączył(a): 20 sie 2004, o 09:48
Posty: 1084
Lokalizacja: /dev/nul
Post 
Kwaso ctowy Kazeine lepiej kupić w budowlanym jako klej kazeinowy Jak chcesz sam kazeine otrzymywać to chyba lepiej mleko zwykłe 0% tłuszczu


2 lut 2005, o 18:07
Zobacz profil
******
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2005, o 10:44
Posty: 93
Post 
mleko jest oki ale lepsza wydajność jest z mleczy (mniszków lekarskich) i zawsze można powiedzieć że zeobiłeś półprodukt do MW z kwiatka :lol:tylko jest jedem szkopół pora roku !!


3 lut 2005, o 22:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2004, o 23:13
Posty: 30
Post 
nitrl0 napisał(a):
mleko jest oki ale lepsza wydajność jest z mleczy (mniszków lekarskich) i zawsze można powiedzieć że zeobiłeś półprodukt do MW z kwiatka :lol:tylko jest jedem szkopół pora roku !!


mógłbyś dokładnie powiedziec jak z mleczy wytrąćić kazeine?:)


4 lut 2005, o 14:33
Zobacz profil
@ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 paź 2003, o 18:57
Posty: 1246
Post 
e zamist ja wytracac, lepiej kupic... jak chcecie 100% kazeiny, czytej to skoczcie sie do bardziej zaawansowanego sklaepu wedkarskiego i spytajcie czy maja kazeine, powinni miec gdyby costo jest to dodatek wysokoproteinowy do kulek proteinowych. Z tego co pamietma to za 100 gram dałem 9zł.

Pozdrawiam.

_________________
Obrazek


4 lut 2005, o 18:24
Zobacz profil
***
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, o 16:22
Posty: 243
Post 
Ale.....
Skład kazeiny wędkarskiej : Kazeina, kazeinian sodu, białka serwatkowe ( wymienione składniki stanowią 75 % produktu ), ckier mleczny ( laktoza ), sole mineralne ( Ca, P ), witaminy ( A, B2 ), ekstrakt z alg morskich, stabilizator ciasta E 282 ( pozostałe składniki stanowią 25 % produktu ). Zawartość : 200 g

To są składniki kazeiny wedkarskiej :roll:


4 lut 2005, o 23:11
Zobacz profil
@ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 paź 2003, o 18:57
Posty: 1246
Post 
nie.. zle gadasz
kupowalem kazeine z marcela i jest 100% kazeiny, tego daje sie bardzo malo, bo to typowy dodatek proteinowy na karpie. Dobra ale to nie forum wedksrskie(a moze zroibmy komnate?:P) ale mozliwe ze inne cos innego tez zawierją.

_________________
Obrazek


4 lut 2005, o 23:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2004, o 23:13
Posty: 30
Post 
czy jeśli będe dlugo trzymal kazeine to nic sie jaje niestanie(niezaplesnieje itp.?) czy mozna ja zamrozic?


15 lut 2005, o 14:12
Zobacz profil
@GŁÓWNY MODERATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2004, o 19:11
Posty: 1171
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Pod warunkiem że będzie w suchym i chłodnym miejscu nic się jej nie stanie...

_________________
Siła to ostateczność, do której uciekają się nieudolni.
Obrazek


15 lut 2005, o 14:19
Zobacz profil
Post 
witam!
chcialem sobie wytrącic kazeine tak tylko doswiadczalnie i zrobilem tak:
wziolem 200ml mleka do kubka i dolalem jedna i pół lyzki(duzej) octu i wymieszalem
odczekalem 13 godzin i na wierzchu niebylo zadnych sladow po kazeinie tylko cale mleko zamienilo sie w smietane :/
co zrobilem zle??


20 lut 2005, o 18:05
@ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 paź 2003, o 18:57
Posty: 1246
Post 
bo to ma byc mleko prosto od krówki a nie prosto z karotnu ;)

_________________
Obrazek


20 lut 2005, o 18:12
Zobacz profil
******

Dołączył(a): 20 sie 2004, o 09:48
Posty: 1084
Lokalizacja: /dev/nul
Post 
Dobrze Ci wyszło. Trzeba tylko tą śmietanę przesączyć i wysuszyć Aha MaLuTkI, nie ma znaczenie czy od krówki czy z kartonnu :lol:


20 lut 2005, o 20:59
Zobacz profil
@ADMINISTRATOR
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 paź 2003, o 18:57
Posty: 1246
Post 
hm to chyba ma znaczenie. Ta smietana.... ona chyba tylko poorstu gesta sie zrobila ale nie od kazeiny, zreszta niech przesaczy i napisze.

_________________
Obrazek


20 lut 2005, o 21:09
Zobacz profil
*******

Dołączył(a): 17 sty 2005, o 11:05
Posty: 375
Lokalizacja: katowice
Post ......
Heh podgrzej ta smietane to sie kazeina w wieksze grudy pozbija a najlepiej to tak jak sie bialy ser produkuje poczekac az sie mleko "zkwasi" najszybciej te z woreczka zostawic go otwartego na 4 dni pozniej zagotowac i nam sie kazeina-bialy ser wytraci


20 lut 2005, o 22:09
Zobacz profil
*****
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2005, o 23:04
Posty: 32
Lokalizacja: Łódź
Post 
Niespecjalnie sie na tym znam ale cos mi się wydaje ze to musi być mleko jak najchudsze bo tłuszcz będzie przeszkadzał w dalszych reakcjach a poza tym faktycznie zakwaszenie nawet kwaskiem cytrynowym i zagotowanie albo podgrzanie spowoduje koagulacje białka , moja mama tak zrobiła kiedys "twarożek"ale się zeżreć nie dało :?


20 lut 2005, o 23:30
Zobacz profil
******

Dołączył(a): 12 lip 2004, o 16:36
Posty: 65
Post 
bardzo ciekawy temat, jest w sumie sporo rzeczy które można znitrować...
-kazeina z mleka,
-olejek z sexshopu,
-różne cukry,
-wata i papier,
-spirytus,
-niektóre tworzywa sztuczne (polistyren, POW )
-benzyna, nafta
wszystkie produkty nitrowania powyższych rzeczy są MW... :twisted:


7 mar 2005, o 21:33
Zobacz profil
Post 
ja myśle że kazeine można dużo lepiej wykożystać jak do produkcji nitrozwiązku-kazeiny - to moim zdaniem strata kasy no i cennego materiału :) ... z którego dosyć prostym sposobem otrzymuje sie związek ciekawszy dla chemika [niekoniecznie dla pirotechnika] :)


7 mar 2005, o 23:58
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Multumiri adresate phpBB.com & phpBB.ro..
Design creat de Florea Cosmin Ionut.
© 2011

..