Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Rodzice 
Autor Wiadomość

Od czasu zakupu chłodnicy spotykam się z coraz większą aprobatą ojca, ciekawe czemu :roll:

no bardzo ciekawe;] ja jako że w labie praktycznie nie siedzę a i tak nie mam sprzętu praktycznie wcale to rodzice nic przeciwko temu nie mają;] Aktualnie to ja teoretyzuję i pogłębiam wiedzę z innych przedmiotów (w końcu LO).

A ojciec nawet po wybuchu młynka mi pomagał z chemią;]

Pozdro

3 mar 2009, o 20:01

3 mar 2009, o 22:47

Na początku starzy nie mieli nic przeciwko tym moim świnstwom. Nagle po 2 latach powiedzieli mi żebym nie kupował tych fiubzdziu. I tak moje "labolatorium" zlikwidowałem. Odczyny sprzedałem koledze i teraz tylko jedną kolebkę mam na pamiątkę.
Heh nei wiem co sobie ubzdzili ^^ przez 2 lata wydałem max 250 na odczyny.
niczego nie podpałem i nie smrodziłem (no może raz jarbidem ciągneło)

10 mar 2009, o 19:29

Moi jak u wszystki .Mam laba już rok,14,5 lat,zgryźliwych sąsiadów którzy jak zobaczyli że puszczam korki z dymem na wysokości ok 50 m to chcieli zadzwonić na policje i od tej chwili UWARZAJĄ NA PRAWĄ STRONĘ PODWÓRKA. Mamuśka jak zobaczyła wulkan ,któreko iskry sięgają wysokości chałupy to zmieniła zdanie o chemii i to szybko, cały Wiśniew już mnie zna (nawet poza granicami) ,a ja maaam tooooo głeboooookoooo w d.... Mam za sobą kilka efektownych doświadczeń i mimo: rodziców ,sąsiadów , policji, rodziców innych chłopców zamieszkających miejscowość, Wiśniewa z wyjątkami,saperów, CBŚ,CBA,CSI Wiśniewa z chemią bede eksperymentował dalej. Ot to moje całe zdanie.

10 mar 2009, o 20:00
@MODERATOR

Moi jak u wszystki .Mam laba już rok,14,5 lat,zgryźliwych sąsiadów którzy jak zobaczyli że puszczam korki z dymem na wysokości ok 50 m to chcieli zadzwonić na policje i od tej chwili UWARZAJĄ NA PRAWĄ STRONĘ PODWÓRKA. Mamuśka jak zobaczyła wulkan ,któreko iskry sięgają wysokości chałupy to zmieniła zdanie o chemii i to szybko, cały Wiśniew już mnie zna (nawet poza granicami) ,a ja maaam tooooo głeboooookoooo w d.... Mam za sobą kilka efektownych doświadczeń i mimo: rodziców ,sąsiadów , policji, rodziców innych chłopców zamieszkających miejscowość, Wiśniewa z wyjątkami,saperów, CBŚ,CBA,CSI Wiśniewa z chemią bede eksperymentował dalej. Ot to moje całe zdanie.

Jesteś pewien że ten sposób eksponowania swoich zainteresowań jest mądry i dojrzały? Pirotechnika jak i każde domowe laboratorium są w Polsce NIELEGALNE i być może pewnego dnia przekonasz się jak poważne można mieć z tego powodu kłopoty. Internet też nie jest anonimowy. Było już dużo przypadków afer medialnych i procesów sądowych wokół nastoletnich "terrorystów" którzy w domu mieli zaledwie troche prochu czarnego i kilka szelek, a po osiemnastce to już w ogóle.. Nie każde miejsce jest dobre na laba, a dyskrecja jest wskazana..

10 mar 2009, o 20:13

Oj zdecydowanie racja. Ja akurat wszystko przechowuję w sposób zgodny z BHP. Jedyny sposób łamania prawa przezemnie to niepełnoletniość, nie zarejestrowanie laboratorium i brak tytułu chemika. Reszta wszyściutko upakowane w odpowiednie pojemniki (jak nie wiem to pytam jak to trzymać) i trzymane pod kluczem w pancernej szawce z odpowiednimi oznaczeniami. Pomieszczenie jest całe wysmarowane komercyjnym środkiem zabezpieczający drewno przed ogniem i działaniem kwasów (wodorotlenków). Mam odpowiednią wentylację i oświetlenie. Wszystko cacy. Mój sąsiad jest policjantem i zajmuje się sprawami między innymi właśnie nielegalnych MW i innych chemikaliów i powedział, że wszystko jest zgodnie z przepisami BHP. Mając tak zabezpieczone wszystko, rodzice nie mają się do czego przyczepic... ;p

10 mar 2009, o 20:47
SianoPIS!

fajnie że cie kryje

10 mar 2009, o 21:04

Po prostu zna mnie osobiście od strony sąsiada, a nie młodego terrorysty. Nie mam wrednych sąsiadów. Nawet tolerują moją grę na pianinie xD

10 mar 2009, o 21:08

Moi rodzice troszkę marudzą ale są nastawieni pozytywnie odczynniki i szkło mam zamknięte w szafce na kluczyk więc lab jest w miarę bezpieczny.

31 lip 2009, o 16:59
Matka trochę marudzi, że co będzie jak się zatruję itp., ale już prawie skończyłem robić dygestorium (jeszcze tylko uszczelnić i skombinować jakąś rurę wentylacyjną ), więc niedługo będzie miała mniej powodów do narzekania.
Z drugiej strony ojciec był kiedyś chemikiem i zaczynał "podobnie" jak ja, więc mam całkiem niezłą sytuację.

7 sie 2009, o 23:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4