Katastrofa samolotu. Prezydent i wielu polityków nie żyje!
Autor
Wiadomość
Mki
Dołączył(a): 20 sty 2009, o 13:07 Posty: 488 Lokalizacja: Katowice
No, i nie można zaprzeczyć, że szum wokół śmierci jego brata był dla niego DOBRĄ kampanią wyborczą...
_________________ Zbijcie mnie jak znowu zacznę gadać głupoty
9 maja 2010, o 19:07
CTX
Dołączył(a): 20 sie 2004, o 09:48 Posty: 1084 Lokalizacja: /dev/nul
Mki napisał(a):
No, i nie można zaprzeczyć, że szum wokół śmierci jego brata był dla niego DOBRĄ kampanią wyborczą...
A dla PO dobrą kampanią wyborczą było naśmiewanie się z Kaczyńskich jacy są mali, śmieszni i mają brudne buty. W mediach- gazeta, telewizja, głupi dowcip.
A dla PO dobrą kampanią wyborczą było naśmiewanie się z Kaczyńskich jacy są mali, śmieszni i mają brudne buty. W mediach- gazeta, telewizja, głupi dowcip.
1:1
I Bartoszewski porównał wykorzystanie śmierć Leszka do nekrofilii.
2:1 dla PO!
_________________ "Nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi..."
9 maja 2010, o 22:41
CTX
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Albo starasz się być na silę śmieszny...
W ogóle to masz już dowód żeby głosować ?
9 maja 2010, o 22:50
Mki
Czy ja mam jakiś dar do trollowania z którego nie zdaję sobie sprawy? Pisząc posta o dobrej kampanii wyborczej nie miałem na celu stawianie siebie po którejkolwiek ze stron. Czemu od razu, jak powiedziałem, że dla Pana Jarka dobrą kampanią była śmierć brata, uznałeś, że jestem jemu przeciwny (jestem, ale może niekoniecznie optuję za PO?)? Może zaprzeczysz, że nie była dobrą kampanią. Miałem na celu jedynie stwierdzić fakt. Denerwują mnie te dziecinne fighty pomiędzy PiS i PO. Są jeszcze inne partie, często o wiele lepsze od obu tych - razem wziętych. Nie identyfikuję się z żadną, a moja wizja społeczeństwa i państwa nie jest podzielana przez żadną z nich. Amen, do domu.
14 maja 2010, o 12:23
analityk
@MODERATOR
"W zawiadomieniu do prokuratury połączono katastrofę smoleńską z erupcją wulkanu na Islandii i wybuchem w elektrowni atomowej w Czarnobylu w 1986 r."
no comment ;]
Pozdrawiam
Rajek
6 lis 2010, o 08:31
Sulik
@MODERATOR
Dołączył(a): 11 cze 2006, o 21:37 Posty: 2570 Lokalizacja: Krakow
A ja przecież cały czas wam powtarzam, że na miejscu wypadku pojawiła się na moment żółta budka telefoniczna, którą jak dobrze wiemy porusza się w czasie i przestrzeni Stalin, dzięki czemu doskonale wiedział gdzie zasadzić las .
_________________ "Jak zobaczysz błysk nuklearny kucnij i zasłoń się."
6 lis 2010, o 11:15
SBKch
Zasłużony dla forum
Dołączył(a): 4 mar 2005, o 10:38 Posty: 249 Lokalizacja: Starachowice
Drzewo - wystarczyło jedno drzewo
7 lis 2010, o 10:16
CTX
No. A samoloty zwykle latają między drzewami ;]
7 lis 2010, o 14:04
Impeer
**
nawet jeśli to był zamach to co ?
nigdy się nie dowiemy i nikomu nic nie udowodnimy.
osobiście od pół roku mam całą tę sprawę głęboko w dupie, ale jedna rzecz mnie irytuje : żerowanie na "patriotyźmie".
całe to sranie w banie przypomina przeżywanie 600 lat bitwy pod grunwaldem zamiast wziąć się do roboty i powtórzyć sukces, na przykład na polu ekonomicznym.
gdyby zamiast robić laskę rydzykowi i pluć się do putina, kaczor zrobiłby coś, co bym OSOBIŚCIE odczuł, poprawił komfort mojego życia :
- ogarnął jakąś niepopulistyczną reforme systemu emerytalnego
- wywalczył korzystne warunki na dostawy gazu, budowy gazociągu etc.
ale dla mnie zrobił gówno, znalazł się pieprzony sarmata a ja muszę się wstydzić i żadnych korzysci.
dla kaczora ( jednego czy drugiego, nie widzę różnicy ) "Polska jest najważniejsza". I wszystko fajnie, tylko że to Polak powinien być najważniejszy, jako jednostka biorąc pod uwagę jego komfort życia.
więc zamiast pieprzyć o tym wszystkim, ktoś wziąłby się do roboty i mnie przekonał żebym oddał na niego głos. przez ileś pieprzonych kadencji w mojej miejscowości nigdy nie ma latem wody, bo wodociąg ma za małą średnice. I mam w dupie zamachy na prezydenta RP który nic do mojego życia dobrego nie wniósł. ja chcę wodę.
jestem głosem do wzięcia , ale na kogo mam głosować ?
lewicowe SLD które za swojej kadencji poszło na niewyobrażalne ustepstwa wobec kleru?
prawicowe PiS, które szasta socjalnymi populizmami
sprzedawczykowe PO, które ostatnio coraz to bezczelniej wciska mi kit a za krzyżem podnosi vat ?
"rolnicze" PSL które nic dla wsi nie robi ?
pewnie za 20 lat usiąde sobie wieczorem przed TV a tu " kolejne akta w sprawie zbrodni smoleńskiej" "wybuch wulkanu na islandii częścią planu putina"
konkluzja : szkoda czasu na bicie piany, lepiej popatrzeć na ręce tam-tym u góry.
7 lis 2010, o 17:50
Impeer
**
pozwolę sobie tylko dołączyć wolno żyjącą w internecie notkę, IMO wartą przytoczenia w czasach oblężenia przez pseudopatriotyczne populizmy
Cytuj:
Najpierw jestesmy ludźmi zamieszkującymi tą planetę, potem przynależymy do cywilizacji europejskiej i dopiero na trzecim miejscu jest to że jesteśmy n.p. polakami, zaś stawianie tej polskości na pierwszym miejscu prowadzi tylko do niepotrzebnych konfliktów i wojen. czyli (polska tylko dla polaków a ziemia dla ziemniaków)
Pseudopatriotyczne...
A patriotyzm się nie liczy? Znam ludzi którzy są patriotami z quasi-prawdziwego znaczenia, sam do nich należę i tak naprawdę dochodzę do wniosków takich: w Polsce często patriotyzm przeradza się w:
- nacjonalizm
- szowinizm
- ksenofobię
- moherowy beretyzm
- kaczyńszczyzm
- krzyżyzm
- no i najważniejsze - dobre chęci dla 'ludu'
A wszyscy wiedzą co jest nimi wybrukowane...
No a po drugie, zbliża się kampania, głosujemy (no ja niestety nie zagłosuję jeszcze :/) na burmistrzów, radnych itp. itd.
I tu widać kolejną ciekawą cechę Polaków - "a tam, on wygra to na niego zagłosuję" albo "tak czy siak będzie źle, nie idę głosować"...
A to dzięki demokracji, dzięki temu, że każdy głos jest równy, że sterując masami można sterować wyborami.
A Polaków bardzo łatwo sterować. Podczas wojen często lubiliśmy skakać z kwiatka na kwiatek (przykład Piłsudski - podczas I wojny światowej próbował i z Austrią, i z Carską Rosją, i z Francją a w końcu z nikim do końca nie dotrzymał).
Niewykształcony lud łatwo daje sobie robić wodę z mózgu. Jestem pewien, że połowa Polaków zdaje sobie z tego sprawę, tylko, że oni akceptują ten stan - jak elektron - minimum energii, żeby się nie napracować, niepotrzebnie męczyć czy działać przeciw czemuś.
Pozdrawiam
Rajek
Pozdrawiam
Rajek
7 lis 2010, o 21:19
Mki
Blaze napisał(a):
Po nicku widać przecież, że nie trafił na to forum, bo interesuje się chemią. Poflame'ować chce chłopak troche .
Jeśli to było do mnie, to wypraszam sobie.
7 lis 2010, o 22:09
Impeer
**
nie, to było do jakiegoś popaprańca co przyszedł pospamować
7 lis 2010, o 22:43
Mki
Spoko, już mi ciśnienie skoczyło, że zaś coś palnąłem... To ten z tym tekstem o 'męczeńskiej śmierci Pana Prezydenta w zamachu smoleńskim' na 8 stron, tak? Rany, jak tacy ludzie tu trafiają...
8 lis 2010, o 00:08
Blaze
Mki napisał(a):
Blaze napisał(a):
Po nicku widać przecież, że nie trafił na to forum, bo interesuje się chemią. Poflame'ować chce chłopak troche .
Jeśli to było do mnie, to wypraszam sobie.
Mówiłem oczywiście o gościu, który wkleił jakieś wypociny o katastrofie, z nickiem coś typu zbrodniasmolenska czy jakos tak.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość