Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Poprawnie niepoprawna wredotka. 
Autor Wiadomość

Post Poprawnie niepoprawna wredotka.
Witajcie kluseczki! :twisted:

Jako nowa kobietka na forum chciałabym się przywitać ze wszystkimi miłośnikami chemii! Skoro znalazłam się właśnie tutaj to najprawdopodobniej interesuję się chemią.. (ale odkrycie) ba! nawet zdradzę więcej- moją pasją jest edukacja, jako dziedzina szerokopojęta oraz elektrochemia i wszystko co związane z magazynowaniem i konwersją energii, chociaż nie ograniczam się tylko do tego :)

z wykształcenia- inżynier...

Pozdrawiam
i do zobaczenia :)

18 kwi 2015, o 22:48
@MODERATOR

Post Re: Poprawnie niepoprawna wredotka.
Witamy na forum cieplutko Panią inżynier , może dowiemy się jakiej specjalności :roll:
Oczywiście pozdrawiamy serdecznie miłego pobytu, życzą tego wszystkie kluseczki tego forum :lol:

19 kwi 2015, o 00:05

Kluseczko moja najdroższa, z racji tego, że zostałam ciepło przywitana to oczywiście pochwalę się jaka specjalność została przeze mnie wybrana 8)

oczywiście nie mogłam wybrać inaczej - elektrochemia techniczna :D

ps. nie ładnie tak się nabijać z moich kluseczek :( :P

19 kwi 2015, o 12:39

To musi polecieć do "Mondre pomysły na forum" zaraz obok słodzenia pani Katarzyny :mrgreen: .

19 kwi 2015, o 18:21

oho! już widzę, że mam doczynienia z wielkim fanem i częstym bywalcem tego forum.. :P

19 kwi 2015, o 18:48

Forum VMC jest jak trochę jak morfina -uzależnia. Rożni się od niej tylko tym, że nie zniszczy Ci życia :D. Czy częstym bywalcem, to nie wiem (na pewno częstszym niż bot google czy spider). A ilość odpowiedzi na posty jest moim niepohamowanym dążeniem do bycia utylitarnym -bycia przydatnym ludzkości/społeczeństwu(jednak nie zawsze to wychodzi) :D. Ja widzę, że twój ojciec musiał być saperem, bo humor masz bombowy :mrgreen: .

19 kwi 2015, o 20:45

nie wiem jak czesto bywają tu boty, ale jeśli Ciebie można spotkać tu częściej to zaczynam się bać :P
co do tego bycia przydatnym ludzkości/społeczeństwu i Twojego dążenia do bycia utylitarnym (swoją drogą to mi się bardziej kojarzy z wykorzystywaniem kogoś niż z podawaniem siebie samego na tacy... no, ale nie ważne, kto co lubi... :lol: ), to ciocia Notserious da Ci dobrą radę - daj sobie spokój :lol:

compaqchemlab napisał(a):
Ja widzę, że twój ojciec musiał być saperem, bo humor masz bombowy :mrgreen: .

no nie. nie dość, że się ze mną nie przywitałeś jak należy, to jeszcze używasz jak na pierwszy raz zbyt dużo ironii.
Słońce moje najdroższe... nie tak zaczyna się rozmowę z kobietą :lol: :roll:

19 kwi 2015, o 22:53
@MODERATOR

Bardzo ciekawą specjalizację wybrałaś na studiach, elektrochemia techniczna jest szeroko pojętym tematem dla tego jest Nam bardzo miło z Twojej obecnosci na forum, na pewno nie będziesz się u Nas nudziła tylko czytając posty.

ps. czyżby jakieś zmiany nastąpiły...., dawniej kobiety niezbyt chętnie wybierały kierunki techniczne :roll:
My szalenie lubimy wredotki szczegolnie te poprawnie niepoprawne stąd to cieplutkie powitanie i buziaczki
eko

19 kwi 2015, o 23:14

tylko laski chore umysłowo wybierają elektrochemie :lol: niestety, taka prawda... od dawna już tak było, że generalnie wszystko co z prądem , potencjałem, napięciem itd jest raczej zaadresowane w kierunku facetów i niestety się z tym zgodzę... 8) dla mnie to było mega wyzwanie, żeby podłączyć jakiś układ i zajmowało mi to bardzo dużo czasu i wkurzało mnie baaardzo gdy moi koledzy ogarniali to bez problemu :twisted: (oczywiscie mowa o elektronice, która też się pojawia na elektrochemii)
btw gdyby od samego początku kobiety zajęły się rysowaniem schematów, oznaczeń i innych pierdół to byłoby to dla mnie o wiele bardziej logiczne niż było na samym początku.. faceci mają dziwny sposób myślenia i nie potrafią parkować :(

ale za to laski ogarniają to wszystko lepiej od strony teoretycznej.. a więc: coś za coś :P

dziękuję za ciepłe powitanie i również ślę buziaczki :*

20 kwi 2015, o 10:30

Nie przywitałem się ? :szok: To gdzie ja wysłałem posta ? Nieważne. Witam serdecznie. Jest potencja, to i płynie (prąd) :mrgreen: Światu brakuje takich ludzi jak my...

20 kwi 2015, o 15:21

Cześć
witaj na forum :)

wiele osób ma problemy z elektryką/elektroniką a jednym z najlepszych sposobów na zrozumienie prądu jest wyobrażenie go sobie jako wody

1.Wyobraź sobie potężny zbiornik wody (duże napięcie) który jest bardzo szczelnie zatamowany (rezystancja nieskończona) woda nie wydostaje się z tamy (czyli zerowy prąd)

i teraz nagle tama zniknęła (rezystancja zerowa) cala woda leci pełną mocą(maksymalny prąd, prąd zwarcia) woda nie wywołuje napięcia na tamę bo jej nie ma :) (zerowe napięcie)

Albo krótko mówiąc im większa rura tym więcej wody (prąd)

to bardzo uproszczony model bo jak ktoś zauważy i zacznie liczyć granice ciągów to mu wychodzi P = 0 * nieskonczoność

może zostaniesz drugą Sklodowską :)

ps w gniazdku jest potencja a prądu ni ma :) (nie licząc "kwiatków").

20 kwi 2015, o 20:04

ooo, fajny sposób na ogarnięcie tego tematu... gdybyś mi o tym napisał kilka lat temu... byłoby łatwiej i przynajmniej na początku :D ale dzięki za poświęcony czas i chęci.. 8)

hahaha, chyba aż tak dobra z tej chemii to nie jestem by dostac nobla :roll:
nawet nie wiem czy byłabym gotowa do tego by aż tak poświęcić się nauce :P

btw strasznie mi tu brakuje tzw "szybkiej odpowiedzi" :cry:

20 kwi 2015, o 21:01

Witaj Notserious na forum :P

29 kwi 2015, o 08:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]