Dołączył(a): 12 gru 2005, o 22:33 Posty: 608 Lokalizacja: Poznań
[SZUKAM] Artykuł z Angew. Chem. Int. Ed., 1963
Czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić mi artykuł:
Fritz Kröhnke. Angew. Chem. Int. Ed., 2(5), 1963, pp. 225-238.
Z góry dziękuję.
_________________ Chemik nie upija się, tylko zwiększa labilność konformacyjną.
A poza tym wszystko jest dla ludzi... z głową!
10 lip 2015, o 13:52
DaKo
Re: [SZUKAM] Artykuł z Angew. Chem. Int. Ed., 1963
Chodzi CI o Syntheses Using Pyridinium Salts
_________________ Doceniasz naszą pracę ?
12 lip 2015, o 01:35
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
Mam do udostępnienia ciekawą książkę : "Preparatyka środków leczniczych Podręcznik dla studentów farmacji" Stanisława Binieckiego. Trzeba ją tylko trochę ocenzurować, bo są dwa, trzy przepisy z tych "nielegalnych" (między innymi R-,S- amf... ). Jakby moderacja była ciekawa, to zacznę skany.
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
14 lip 2015, o 00:53
DaKo
1. compaqchemlab czy Arion pyta się o tą książkę bo chyba nie więc jak chcesz pisać o preparatyce to może osobny wątek ;P 2. Książka o której wspominasz jest chyba już w sieci w postaci pdf, poszukaj na pewnym futerkowym zwierzaku i chyba tam znajdziesz ;P 3. W preparatyce znajdziesz przepisy na różne ciekawe substancje nie oznacza, że uda Ci się załatwić potrzebne odczynniki.
_________________ Doceniasz naszą pracę ?
14 lip 2015, o 11:41
compaqchemlab
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 11:39 Posty: 1091 Lokalizacja: Cz-wa
1. Znając Ariona, zna wszystkie tego typu książki na pamięć i chwała Mu za to 2. Dopiero teraz zauważyłem, że napisałem w temacie, który odwołuje się do innego dzieła literackiego. (Zaćmiło mnie czy coś ?) 3. Wybaczcie, za wszystko . Myślę, że oba posty do usunięcia...(te moje oczywiście)
_________________ Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo...
14 lip 2015, o 22:10
Arion
Dołączył(a): 12 gru 2005, o 22:33 Posty: 608 Lokalizacja: Poznań
@ DaKo; Tak, o to mi chodziło ale już mi ktoś podesłał. Dziękuję za fatygę. Temat uważam za zakończony.
@ Compaqchemlab; Dziękuję za słowa uznania. Uważam jednak, że książki są po to żeby wiedzę zapisywać, głowa po to, żeby tą wiedzę rozumieć a ręce (a czasem i nogi) żeby umiejętnie stosować ją w praktyce. Reasumując - nie uczę się książek na pamięć, bo ta bywa zawodna, zrozumienie zaś - niezmiernie rzadko; to raz. Dwa - uważam, że od bezbłędnego zapamiętywania treści książek są biblioteki i komputery. Trzy - mimo tego, że coś tam wiem o chemii to wciąż często czuje się jak troglodyta próbujący ogarnąć Internet czy wielowymiarową mechanikę kwantową. To tak w ramach informacji.
Pozdrawiam
_________________ Chemik nie upija się, tylko zwiększa labilność konformacyjną.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości